FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Jagas utomlands - men William Milovanovic väljer BK Häcken

Publicerad: 2020-11-19 12:15 Allsvenskan

Flera utländska klubbar har visat intresse. Men William Milovanovic, 18, väljer istället att signera ett seniorkontrakt med BK Häcken, kan Fotbolltransfers.com avslöja.

BK Häcken flyttar upp den lovande mittfältaren William Milovanovic, 18, till A-truppen. Kontraktet sträcker sig över 2022. 

– Det känns bra, äntligen blir jag en professionell spelare och ett steg närmare mitt mål. Jag är väldigt taggad och ser fram emot att debutera i Allsvenskan, säger talangen till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Jag vill verkligen tacka mina tränare Hristjian Cvetkovski och Jesper Ljung (U19) då de verkligen hjälpt mig med min utveckling. Jag känner även att A-lagstränaren Andreas Alm verkligen tror på mig och jag lär mig nya saker av honom hela tiden. Han är en väldigt bra tränare.

Milovanovic har varit ett hett byte bland utländska klubbar. Portugisiska Sporting Lissabon, italienska Parma, spanska Valencia och holländska AZ Alkmaar har visat intresse senaste året.

– Det stämmer att det funnits intresse från utlandet, givetvis har det varit smickrande. Det har även lockat, men jag känner att att detta är rätt för mig, jag vill slå igenom i Sverige och Häcken först. Jag har inte bråttom och vet att jag fortfarande har mycket att lära då jag är ung, säger 18-åringen till Fotbolltransfers.com.

Milovanovic är just nu ensam spelare från Göteborgsregionen i svenska P18-landslaget.

– Jag tänker inte så mycket på från vilka klubbar de övriga spelarna kommer ifrån, men det är givetvis kul att vara med i landslaget, det är en stolthet och det känns extra speciellt att jag är den som just nu får representera Göteborg, säger han.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com