Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Officiellt: Lundberg och Hedenquist lämnar BK Häcken

Publicerad: 2020-11-18 17:32 Allsvenskan

BK Häcken bekräftar att Viktor Lundberg och Jakob Hedenquist lämnar klubben efter säsongen.

Jakob Hedenquist bekräftade nyligen att han lämnar BK Häcken efter säsongen.

Nu bekräftar klubben det på sin officiella hemsida och meddelar även att Viktor Lundberg lämnar.

– Det har hänt väldigt mycket på de här åren – Europamatcherna, cupfinalen… Första säsongen spelade jag lite mer och jag känner att jag har tagit vara på den speltid jag fått och på så sätt är jag stolt över vad jag har presterat. Samtidigt har det inte blivit som jag tänkte mig när jag skrev på och som situationen är, känns det rätt från min sida att lämna, säger Lundberg till hemsidan.

– Jag känner mig pigg och redo för det nya. Jag har mycket mer att ge och det ska bli kul med nya utmaningar. Men först ska jag avsluta på bästa sätt här. Sjätte december är sista matchen innan mitt kontrakt går ut och jag har hundra procent fokus på att avsluta säsongen bra – vi ska ta Europaplatsen, fortsätter han.

Hedenquist uttalar sig också om beslutet.

– Tiden har varit bra, jag har lärt mig oerhört mycket om vad det innebär att vara professionell i allt man gör. Jag har varit glad och stolt över att representera akademin, som jag tycker är Sveriges bästa akademi. Hristijan (Cvetkovski), Jesper (Ljung) och David Johansson har betytt mycket för min utveckling, jag har fått väldigt bra skolning, säger han. 

– I A-laget har de tagit hand om mig på ett bra sätt och man inser att det alltid finns nivåer till man kan ta – som spelare i Häcken har det aldrig funnits något stopp. Steget till seniorfotbollen blir inte här men jag känner mig redo för det. Jag har stort självförtroende och är beredd att köra oavsett var jag hamnar, fortsätter Hedenquist.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com