Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Marcus Lantz talar ut om Mjällbys beslut och framtiden

Publicerad: 2020-11-17 14:10 Allsvenskan

Mjällby AIF förlänger inte med Marcus Lantz. Nu talar tränaren ut om beskedet och hur han ser på framtiden.

Marcus Lantz tog över som huvudtränare i Mjällby AIF inför den här säsongen. Parterna signerade ett kontrakt över 2020 med option på ett år till.

I förra veckan meddelade den allsvenska klubben att de inte kommer förlänga med Lantz.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar Lantz att han inte riktigt fått en förklaring till beslutet.

– Nej, jag har mitt sätt att arbeta på som jag tror man ska nå framgång på. De har väl känt att det kanske inte riktigt är så som de vill ha det. Nu var det Mjällby som sa upp det, men när jag gick in i mötet sa jag till dem att jag inte heller var helt säker på om jag hade varit här 2021 ändå. Jag hade själv inte bestämt mig, jag har vacklat väldigt mycket över vad jag ska göra 2021, om jag ska stanna eller lämna. Och den här gången behövde jag inte fundera på vad jag ville, då klubben tog beslutet, på så sätt blev det lite lättnad, säger han till sajten och fortsätter:

– Jag sa till dem, efter mötet, att hade det varit så att klubben hade sagt att de vill fortsätta samarbeta, då hade vi nog inte bestämt det den dagen ändå. Jag hade nog behövt fundera en sväng till vad jag vill göra. Tror jag att jag kan ta Mjällby vidare till nästa nivå, med mitt sätt? Nu är vi ändå sjua och kom tvåa i cupen, kan jag toppa det till nästa år? Det är många sådana grejer som man har funderat på. Det är inte säkert att jag hade fortsatt för den sakens skull, men nu föll det sig naturligt att de ville gå en annan väg, då behövde jag inte fundera vidare på det.

Lantz är tydlig med att han inte är besviken på Mjällby.

– Nej, det är jag inte. Jag har haft ett jättebra år. Vi har en ordförande (Magnus Emeus) som har stöttat mig, sedan har Hasse Larsson (sportchef) hjälpt och stöttat mig. De gör ett hästjobb. Jag känner fortfarande ett jättestöd från dem. Poängmässigt är det här det näst bästa Mjällby gjort genom alla tider. Rekordet är 43 poäng. 38 poäng (nuvarande poäng) är det näst bästa i Mjällbys historia i allsvenskan. Och vi ska jaga poängrekordet. Det hade vi nog inte kunnat göra om vi inte hade haft så bra samarbete, säger han till Fotbollskanalen.

Lantz hymlar inte om att han räknar med att jobba vidare även säsongen 2021. Men just nu finns det inget konkret.

– Nej, det finns det inte. Jag är öppen för att lyssna på allt, säger han till Fotbollskanalen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com