Ludvig Fritzson.
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Östersunds FK vill förlänga med Fritzson och Purver

Publicerad: 2020-11-11 15:25 Allsvenskan

Östersunds FK kommer inte kunna värva spelare de kommande två fönstren. Nu fokuserar klubben på att förlänga avtal.

I går kom Cas beslut gällande Sama Ghoddos övergång. Östersunds FK transferförbud kvarstår.

Ghoddos blev dock av med sin bot på omkring 43 miljoner kronor, som ÖFK hade räknat med att solidariskt betala (10 miljoner av beloppet).

I en intervju med Fotbollskanalen berättar ÖFK:s vd Michael Schahine att klubben är förberedd på det kommande värvningsförbudet.

– Det är klart att det blir en effekt på flexibiliteten, att kunna optimera vår spelartrupp. Det blir en begränsning. Vi har dock 32 spelare under kontrakt i dag och det känner vi oss trygga med. Vi har en fin och stabil trupp och det är plattformen, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Nu ska vi snart ha ett möte mellan mig, Amir (Azrafshan, tränare) och sportkommittén för att lägga fram en strategi för hur vi ska agera under nästa säsong med tanke på transferförbudet, men det känns betryggande att vi har en bra spelartrupp och 32 spelare under kontrakt.

Ludvig Fritzson och Alex Purver är två av spelarna som sitter på utgående kontrakt.

– Det är en diskussion som pågår just nu. Jag kan bekräfta att samtal pågår med "Ludde" (Fritzson) och Alex (Purver), och vi hoppas att vi kommer överens, säger Schahine till Fotbollskanalen.

En spelare som ÖFK riskerar att tappa är mittbacken Thomas Isherwood - som jagas av utländska klubbar.

– Det är i allra högsta grad ett sportsligt beslut, så dår måste det vara en diskussion mellan mig, Amir (Azrafshan) och sportkommittén. Vi måste utvärdera våra resultat för resten av säsongen och nästa år. Thomas är en extremt viktigt spelare för oss. Det ska vi inte ta lätt på, säger Schahine till Fotbollskanalen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com