Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Walker lämnar Djurgården: "Aldrig mått sämre hos en arbetsgivare"

Publicerad: 2020-11-05 14:37 Allsvenskan

Djurgårdens mittfältare Kevin Walker har bestämt sig för at lämna efter säsongen. Han förklarar sitt beslut.

Kevin Walker, 31, är inne på sin sjätte säsong i Djurgårdens IF. Det blir också hans sista.

– Det är klart att jag lämnar, säger mittfältaren till SportExpressen.

Kontraktet med Stockholmsklubben löper ut och kommer alltså inte förlängas. Walker är inte nöjd med speltiden.

– Situationen är inte bra, den är långt ifrån optimal för mig. Jag har väl vetat att förtroendet från tränarna varit dåligt redan efter petningen mot Gif Sundsvall förra året i den första matchen. Jag var på gång men det spelade ingen roll vad jag hade presterat innan. Det kändes som att jag successivt skulle jobbas ur och reduceras i min position i truppen, säger Walker till SportExpressen och fortsätter:

– Det är så det har blivit och i stället för att gnälla allt för mycket nu, utifrån min situation och hur jag känner mig behandlad, skulle det bara vara skadligt för klubben som jag kommit att få väldigt varmt om hjärtat. Det finns inte så mycket mer att säga just nu, vi kan prata mer sen. Nu är det bara att hålla sig i form och blicka framåt. Alternativ finns och det kommer att bli en förändring för mig nästa år.

Walker betonar att beslutet vuxit fram. 31-åringen berättar att situationen påverkat hans välmående.

– Personligen har jag aldrig mått sämre hos en arbetsgivare än vad jag har gjort nu på hösten under min karriär. Det finns olika aspeker till det, men som jag sa, vill jag helst inte gå in på detaljer för vi har en match att se fram emot. Jag har egentligen ingen lust att skapa rubriker mer än att jag är tillgänglig för att lyssna på andra möjligheter efter säsongen. Nu är det Djurgården som gäller. Spelar tränarna mig som högerback på träning gör jag mitt bästa precis som jag alltid har gjort, säger han till SportExpressen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com