Foto: Bildbyrån

Rinne om Djurgården: "Jag stänger aldrig några dörrar"

Publicerad: 2020-11-03 14:40 Utlandsproffs

Ålborgs målvakt Jacob Rinne, 27, är redo att ta nästa steg i karriären, om rätt möjlighet dyker upp. Han uttalar sig även om Djurgården.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar Jacob Rinne att en flytt från danska Ålborg i somras hindrades på grund av pandemin.

27-åringens kontrakt med Ålborg sträcker sig till sommaren 2022. Det kan bli aktuellt med en flytt i januari eller efter säsongen istället.

– Vi håller våra öron öppna och om det skulle dyka upp något, så är det inte någon av parterna som stänger dörren för något så länge saker och ting passar bra för alla. Inför varje fönster jobbar vi för att kunna hitta någonting för att få till en försäljning, men det är inget jag går runt och tänker på i vardagen, säger Rinne till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Om det dyker upp något, så lyssnar vi och sedan får man se vad det kan leda till. Jag kör på och sedan får vi se vad som händer. Jag har dock, som sagt, varit i Ålborg i snart tre och ett halvt år och har runt ett och ett halvt år kvar på kontraktet. Om Ålborg då ska göra en vinst på det, så är det i vinter eller nästa sommar, så att man kan hova in lite pengar. Men vi får se vad som händer. Allt är väldigt ovisst. 

Rinne har tidigare varit aktuell för Djurgårdens IF. 27-åringen utesluter inte en flytt dit på sikt.

– Jag stänger aldrig några dörrar, men än så länge vill jag testa och se hur långt jag kan komma fotbollsmässigt. För mig skulle Djurgården rent sportsligt inte vara ett sådant steg, men som de flesta vet har jag en dröm om att spela i Djurgården. Så är det, säger målvakten till Fotbollskanalen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com