FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Privat foto

Brentford jagar Hampus Söderström: "Åker dit för att testa"

Publicerad: 2020-10-31 19:19 Division 1

Hampus Söderströms framfart i IK Frej Täby har inte gått obemärkt förbi. Fotbolltransfers.com kan avslöja att Championship-klubben Brentford visar intresse för 19-åringen.

Inför den här säsongen bytte han Hammarbys U19-lag mot seniorfotboll i Ettan Norra med IK Frej Täby. En förändring som visat vara lyckad. På 22 matcher har Hampus Söderström som defensiv mittfältare gjort nio mål - varav sex stycken har kommit på frispark (se några av hans spektakulära mål i slutet).  

Endast fem omgångar återstår av säsongen. Den sista matchen spelas den 29 november och dagen efter löper hans kontrakt med Frej ut. Därefter väntar ett provspel med engelska Brentford.

– Ja, jag har fått en inbjudan av Brentford. Som jag fattat det har dem sett mig och vill prova mig i deras miljö och se hur jag är där nere. Jag åker ganska snart, så fort säsongen är över, säger Söderström till Fotbolltransfers.com.

I Brentford, som under sommaren var nära att kvalificera sig till Premier League, finns redan svenskarna Pontus Jansson och Saman Ghoddos.

– Det är jättekul att få åka dit och prova, och känna efter hur det är där. Sedan håller jag alla dörrar öppna och vi får se efter säsongen vad som känns bäst, men det ska bli jättekul att prova, fortsätter han.

Vad vet du om klubben?

– Jag har koll på att dem inte har någon akademi utan de kör med ett u23-lag och sedan sitt a-lag. Det tar dit folk som de sedan skolar in i a-laget. Det är en spännande förening och jag är väldigt imponerad över hur dem jobbar.

Hur blir det att åka dit nu med tanke på Coronaviruset?

– Som jag fattat det ska man göra ett covid19-test 72 timmar innan man reser så det är något man får förbereda innan.

Men även Hammarby IF är intresserat av mittfältaren.

– Vi har haft lite kontakt och pratat lite men jag har gjort det tydligt att jag inte tänker ta beslut förrän säsongen är över. Jag håller alla dörrar öppna och ska se mig omkring och kolla vad som passar mig bäst. Jag vill hamna i en miljö där jag kan utvecklas. Sen om det är i Hammarby eller inte - det får vi se, säger Söderström till Fotbolltransfers.com.

Har även andra allsvenska klubbar visat intresse?

– Ja, andra klubbar i Sverige och utomlands. Men min agent har bättre koll på det. Jag vill veta så lite som möjligt tills säsongen är över.

Avslutningsvis, vad är hemligheten bakom din framgång i år?

– Jag vet inte riktigt men det är en blandning. Jag känner att avslutsmässigt har jag alltid haft det i mig. Sedan är jag en spelartyp som passar i seniorspel. Jag är en spelare som jobbar hårt och tacklas hårt. I takt med att jag spelat har mitt självförtroende ökat och det har blivit lättare att gå in med det självförtroende när jag tagit frisparkarna.

Se några av hans spektakulära mål nedan!

 

 

 

 

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com