Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Islamovic: "Jag sa åt Dorsin att hämta in några svenskar"

Publicerad: 2020-10-30 18:49 Utlandsproffs


Rosenborgs anfallare Dino Islamovic utalar sig om Jonathan Augustinsson och nye tränaren Åge Hareide.

Dino Islamovic lämnade Östersunds FK för Rosenborg BK inför den här säsongen.

I somras värvades även Pa Konate från Jönköpings Södra. Islamovic gillar att det fylls på med svenskar.

– Jag och Pa känner varandra sen vi var fem år gamla från Malmötiden och vi umgås mycket på fritiden. Rasmus kom precis också så det är skönt att vi är några svenskar. Jag sa åt (sportchefen Mikael) Dorsin att hämta in några svenskar och nu klagar norrmännen på att vi börjar bli för många, säger han till Fotbolldirekt.se och skrattar.  

Flera medier har rapporterat att den norska storklubben har gjort klart med Djurgårdens vänsterback Jonathan Augustinsson inför nästa säsong.

– Jag läste om det på nätet! Jag har bara spelat mot honom några gånger men det är en bra spelare. Han är bra. Jag tror att han kommer passa in bra här om han kommer. Men så länge han inte officiellt är här är det dumt att spekulera för mycket, säger Islamovic till Fotbolldirekt.se.

Rosenborg gjorde klart med Åge Hareide som ny tränare i somras.

– Åge har kommit in med en erfarenhet och pondus. Han är väldigt rak och tydlig med det han vill. Han har inte ändrat på jättemycket men justeringarna har gjort oss stabilare. Han har gjort det bra i många klubbar, landslag och även ute i Europaspel - man lyssnar på en sån man och han har fått med både de äldre och yngre spelarna, säger Islamovic till Fotbolldirekt.se.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com