Foto: David Klein/Bildbyrån

Mikel Arteta: "Vi måste hjälpa Nicolas Pépé"

Publicerad: 2020-10-30 11:10 England


Arsenals manager Mikel Arteta menar att Nicolas Pépé behöver hjälp för att nå sin fulla potential.

Arsenal köpte Nicolas Pépé, 25, från Lille sommaren 2019. Han är klubbens dyraste värvning någonsin med en prislapp på 80 miljoner euro.

Den ivorianske landslagsanfallaren har dock inte lyckats ta en ordinarie plats i Arsenal. 

Arsenals manager Mikel Arteta hoppas kunna guida 25-åringen till succé i Premier League och tror inte att han störs av sin prislapp.

– Jag tror inte att det är något som oroar honom alltför mycket. Det handlar om att han gör sitt bästa varje vecka. Jag tror att det är här han tror att han kan göra bättre och vi måste försöka hjälpa honom. Jag tror att han är så villig att göra det bra och visa alla och först och främst sina lagkamrater, mig och sedan fansen att han är en spelare som kan göra skillnad varje vecka, säger Arteta enligt Goal.com och fortsätter:

– Uppenbarligen har han inte varit förstavalet i många matcher men, för att vara rättvis, han har spelat bättre än andra en hel del ögonblick. Det handlar om att hitta kontinuitet, inte genom matcherna utan också under matcherna, att vara mer insisterande och kunna göra rätt i många, många tillfällen när han måste fatta rätt beslut på planen. Det har ingenting att göra med hans attityd. Han är en spelare som tar risker och han är en mycket kreativ spelare, och det är det svåraste i fotboll när alla vet vad du kan göra, hur mycket de vill förhindra utrymmet. Vi arbetar med det och förhoppningsvis kommer han att göra det mycket mer effektivt.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com