Foto: Andrew Boyers/Bildbyrån

Giggs: "Kan ta 20 år innan Manchester United vinner ligan igen"

Publicerad: 2020-10-30 10:06 England


Wales förbundskapten Ryan Giggs talar ut om managerjobbet i Manchester United och klubbens chanser att vinna ligan igen.

Liverpool vann ligan förra säsongen efter 30 års väntan. Ryan Giggs fruktar nu att Manchester United kan hamna i en liknande titeltorka.

– Det kan ta 15, 20 år innan du vet ordet av det, speciellt om Klopp och Guardiola stannar kvar. De har resurserna och spelarna, så vi har Liverpool att titta på, förra gången de vann 1990 tänkte de att de skulle vinna snart igen, säger Giggs podcasten The Greatest Game.

– Det tog till och med Klopp fyra och ett halvt år att vinna ligan - det tar lång tid. Man måste tänka på vad Klopp gjorde. Han förbättrade laget varje säsong eller vann en trofé som Champions League och då såg du förbättringen så att pressen försvann lite, fortsätter han.

När David Moyes fick sparken från Manchester United 2014 fick Ryan Giggs leda laget de sista matcherna på säsongen. Sedan återgick han till att bli assisterande då Louis van Gaal plockades in.

– Om jag ska vara ärlig ville jag ha jobbet (när Moyes fick sparken). Det finns en trend just nu med yngre tränare som har spelat för klubben som får jobben. Vid den tiden var det fortfarande många av de äldre tränarna som kom in. De ansågs vara säkra, säger Giggs och fortsätter:

– Jag ville ha jobbet när jag hade dessa fyra matcher, men jag var inte redo. Jag var definitivt redo efter att Louis (fick sparken) och jag ville ha jobbet men jag var inte i närheten av det. Jag är mer redo (för United-jobbet) nu men jag tror att det är borta nu, jag tror att chansen har försvunnit. Jag är nöjd med jobbet jag har har.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com