Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Rakip jagar Ravellis rekord: "Men det är en bit kvar"

Publicerad: 2020-10-30 09:36 Allsvenskan

Malmö FF rusar mot SM-guldet. För Erdal Rakip blir det femte i ordningen. Han har nu siktet inställt på Thomas Ravellis rekord.

Erdal Rakip, 24, fick inte regelbunden speltid förra säsongen. Men i år har mittfältaren fått en viktigare roll under Jon Dahl Tomasson.

Han har sedan tidigare vunnit fyra SM-guld med Malmö FF. Den här säsongen talar mycket för att det femte kommer.

I en intervju med Sydsvenskan berättar Rakip att han hoppas slå Thomas Ravellis rekord. Målvakten vann åtta SM-guld.

– Klart att man siktar på att slå rekordet. Men det är en bit kvar. Vi får börja med det här SM-guldet, det är fem matcher kvar, säger Rakip.

24-åringen har svårt att rangordna de olika gulden.

– Det är lika skönt att vinna varje gång. Första gången (2013) spelade jag inte så mycket. Men de andra SM-gulden är lika bra, säger Rakip till Sydsvenskan.

IFK Norrköping, BK Häcken, IF Elfsborg, Djurgårdens IF och Hammarby IF jagar MFF i toppen. De fem klubbarna tillsammans har vunnit ett SM-guld mindre än Rakip senaste decenniet.

– Man har har hört sådana jämförelser några gånger, det är kul. Man spelar ju för att vinna titlar, säger mittfältaren till Sydsvenskan.

Rakip hymlar inte om att Tomasson - som anslöt inför säsongen - varit bra för honom.

– Han passar mycket bättre för mig. Hur han är som person, snackar med alla, tar hand om alla. Mitt självförtroende har höjts. Det är det viktigaste i fotboll. Jag vet att jag är en bra spelare, får jag förtroendet av tränaren vet jag att jag gör det bra. Och det har jag visat i år, säger han till Sydsvenskan.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com