Foto: Paul Childs/Bildbyrån

Nagelsmann pekas ut som ersättare till Guardiola

Publicerad: 2020-10-29 21:47 England

Manchester Citys tidigare spelare Shaun Goater uttalar sig om Pep Guardiolas framtid i klubben och en potentiell ersättare.

Med mindre än ett år kvar på kontraktet spekuleras det i att det kan vara Pep Guardiolas sista säsong i Manchester City.

Den tidigare City-spelaren Shaun Goater ser gärna att Guardiola förlänger sin vistelse i England.

– Pep är den enda som vet om han kommer att lämna Manchester City, men jag vill tro att Pep kommer att stanna. Jag vet att han inte är känd för att vara i klubbar i fem till åtta år, men jag tror att han har hittat ett hem i Manchester City, säger Goater till Gentingbet och fortsätter:

– När jag säger hemma menar jag ett hem som kommer att utmana hans tid i Barcelona och jag tror att det till och med kan överträffa hans tid där eftersom folket i klubben är folk som han har jobbat med i flera år nu. Jag tror att ärlighet och närhet kommer att vara bra för honom.

Men skulle Guardiola lämna City kan RB Leipzigs tränare Julian Nagelsmann bli en het kandidat.

– Jag gillar verkligen Nagelsmann, han är en ung och modig tränare, offensiv i sitt spel och det är Peps stil, säger Goater.

– Det är Citys varumärke att spela passningsinriktat med kreativitet, ytterbackar som går framåt, ytterbackar som också spelar inåt i banan. Det är ett varumärke som Pep har skapat.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com