Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Lampard slår tillbaka: "Jag tvivlade aldrig på Pulisic"

Publicerad: 2020-10-29 17:10 England


Chelseas manager Frank Lampard förnekar att han inledningsvis inte uppskattade Christian Pulisic för att han är amerikan.

Red Bull Salzburgs tränare Jesse Marsch hävdade nyligen att Frank Lampard var skeptisk till Christian Pulisic, 22, på grund av hans nationalitet.

Marsch menade att det var därför det tog tid innan Pulisic fick en ordentlig chans i Chelsea. Men Lampard förnekar Salzburg-tränarens påstående.

– Jag läste kommentarerna och jag blev förvånad över att Jesse hade lyckats läsa mina tankar lika bra som han trodde att han gjorde. Han har berättat om konversationen felaktigt, jag måste uttrycka det rätt eftersom det var matchen mot Salzburg som spelades och Christian gjorde två mål under försäsongen. Korrekt att Jesse kom fram till mig och sa vilken talangfull spelare Christian var, vilket jag visste och höll med om, säger Lampard enligt Goal.com och fortsätter:

– Jag pratade om att det var så spännande att se hur han kunde utvecklas för oss med den talang han har. Det var samtalet. Jesse lyckades framställa det något annorlunda. Jag spelade i USA i 18 månader och jag skulle aldrig underskatta den önskan amerikanska fotbollsspelare har att lära sig, att utvecklas, ta information och förstå den tekniska sidan av spelet. Så när du har det, som Christian hade, och du har otrolig talang, fanns det aldrig tvivel hos mig. Min enda sak är att jag tränar i Premier League och har spelat här i nästan 20 år så jag förstår hårdheten i det.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com