Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Hammarbys vd: "Utan oss hade IK Frej gått i konkurs"

Publicerad: 2020-10-29 15:00 Allsvenskan


Hammarbys vd Henrik Kindlund bemöter uppgifterna om att det finns planer att ta över IK Frej Täbys plats i Ettan Norra.

Tidigare i dag rapporterade Fotbolldirekt.se att Hammarby IF planerar att fördjupa samarbetet med IK Frej Täby.

Den allsvenska klubben vill ta samarbetsklubbens plats i Ettan Norra till Hammarby TFF. IK Frej skulle då ta deras plats i division 4.

I en intervju med Fotboll Sthlm uttalar sig Hammarbys vd Henrik Kindlund om uppgifterna.

– För oss är det viktigt att kunna ha en bra utvecklingsmiljö för våra ungdomar, sedan måste man veta att Frej har haft stora ekonomiska problem. Idag betalar vi i princip redan 100 procent av verksamheten. I samförstånd har vi räddat upp deras ekonomi, utan oss hade de gått i konkurs, säger Kindlund till sajten och fortsätter:

– Den här frågan ligger hos Frejs medlemmar och finns det en uppfattning hos dem att Frej kan köra den här verksamheten vidare och att vi kan köra vidare så är Hammarby nöjda med det. Om de inte kan det får vi ta den här diskussionen efter säsongen.

På frågan om Hammarbys styrelse diskuterat att ta över Frejs plats i division 1, svarar Kindlund Fotboll Sthlm:

– Det kan inte vara plan A. Om man är ute i Kyrkbyn upplever att man inte kan bedriva verksamheten framåt får vi fundera hur vi skulle kunna hitta en sådan här lösning. Det vi pratar om här är ingen omöjlighet, men det är inget som vi i Hammarby beslutar om. Man måste komma ihåg att vi har haft ett jättebra samarbete och en bra dialog med folk där ut. Därför finns det ingen anledning att göra förändringar.

David Lind
david@fotbolltransfers.com