Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Sportchefen om Kouakou: "Det är klart att det inte är optimalt"

Publicerad: 2020-10-29 11:24 Allsvenskan


IFK Göteborg betalade 800 000 kronor för Christian Kouakou i somras. Men nu är han inte ens med i matchtruppen.

Poya Asbaghi var tränare när IFK Göteborg värvade anfallaren Christian Kouakou från IK Brage i somras.

Prislappen landade på 800 000 kronor. Men Kouakou verkar inte vara någon favorit för nye tränaren Roland Nilsson. Han var inte med i matchtruppen mot AIK eller Malmö FF. 

– Jag har valt andra spelare. Men Christian har jobbat på jättebra och ligger och knackar på dörren hela tiden. Han sätter press på de andra att prestera för annars kommer han in. Det är alltid svårt när man kommer mitt under en säsong som spelare. Det är saker man ska komma in i och ett nytt spel man ska vänja sig vid. Det tar lite tid. Men Christian gnuggar verkligen på hela tiden, säger IFK-tränaren till Göteborgs-Posten.

Sportchefen Pontus Farnerud uttalar sig om situationen.

– Det är klart att det inte är optimalt. Nu har vi ju Robin tillbaka, ”Alex” har varit frisk under hösten och Pontus är här också. Det är en konkurrenssituation och vi visste ju att Robin skulle komma tillbaka någon gång, säger han till GP.

Kouakou har kontrakt över säsongen 2022.

– Vi tror fortfarande på Christian. Han har egenskaper som inte så många andra spelare i truppen har med sitt djupledsspel, säger Farnerud till GP.

Den tidigare AIK-talangen känner sig dock inte stressad över situationen.

– Tränaren tar ut laget och bestämmer, jag kan inte göra så mycket åt det. Jag försöker vara positiv och göra allt jag kan för att visa att jag ska få mina minuter. Tränaren har sina idéer och det är bara att respektera det. Vem förlorar på om jag skulle ge upp? Jo, bara jag själv. Jag har varit med ganska länge trots min ålder och vet hur det går till. Jag vet hur man ska vara som professionell spelare både när man spelar och när man inte spelar. Min attityd och vad jag ger på träningarna förändras inte bara för att jag spelar eller inte, säger Kouakou till GP.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com