Foto: Bildbyrån

Förlust för IFK Göteborg trots försäljningen av Tolinsson

Publicerad: 2020-10-28 20:56 Allsvenskan


IFK Göteborg bekräftade under ett medlemsmöte under kvällen att de förväntas gå 5 till 15 miljoner minus under året. Detta trots den stora försäljningen av Jesper Tolinsson.

Jesper Tolinson, 17, blev klar för den belgiska klubben Lommel SK tidigare i veckan. 

Övergångssumman för 17-åringen uppges vara 25 miljoner kronor. 

Under onsdagskvällen höll IFK Göteborg ett digitalt medlemsmöte där klubbdirektören Max Markusson konstaterade att klubben kommer att gå mellan 5 till 15 miljoner minus under året. 

– Prognosen nu är att vi kommer landa någonstans i häraden minus fem till minus 15 miljoner. Varför det är ett så stort spann är för att vi har ett antal intressanta avtal som ligger för förhandling och för att vi vet inte hur mycket RF (Riksidrottsförbundet) kommer skjuta till heller, säger Markusson enligt Göteborgs-Posten.

Detta trots att de fick in mycket pengar för Tolinsson. En affär som Markusson bekräftade hade stor betydelse för klubbens ekonomi.

– Den förhandling vi hade med Lommel och City Group påbörjade vi långt tidigare. Där har vi känt att vi kommer hamna på en nivå som säkrar vårt eget kapital. Då fattade vi beslutet att inte sälja fler spelare, säger Markusson.

Marcus Eriksson