Foto: Vincent Van Doornick/Bildbyrån

Benjamin Nygren talar ut om tuffa tiden i Genk

Publicerad: 2020-10-28 20:05 Utlandsproffs


Benjamin Nygren lånades i slutet av det gångna transferfönstret ut från Genk till Herenveen. Nu talar han ut om den tuffa tiden i den belgiska klubben.

Benjamin Nygren, 19, lämnade IFK Göteborg för Genk i juli 2019. 

Men efter en lovande start i den belgiska klubben men därefter blev han snabbt utfryst. 

– Jag fick aldrig någon förklaring alls. Tränaren pratade inte något med mig. Jag tänkte som man ofta får lära sig i Sverige, att det bara gäller att fortsätta träna bra och jobba hårt så löser det sig. Jag gjorde det och försökte verkligen. Jag tyckte jag tränade väldigt bra. Men jag var ändå 19:e man 12–14 gånger under säsongen. Tränaren kunde komma sju minuter innan matchen började och säga ”du är på läktaren i dag”, säger Nygren till Expressen

Det tog tufft på 19-åringen som under stora stunder inte kände sig som en del av laget.

– När du inte spelar en enda minut under resten av säsongen, då kan du inte känna dig som en del av laget fullt ut. Det är mycket roligare att träna när man känner att man kan tillföra något. Det är samma överallt. Om man är på ett jobb och inte gör ett skit, då känner man inte att man tillför någonting och det tycker nog inte någon är kul, säger Nygren till Expressen. 

Totalt blev det endast sju tävlingsmatcher i Genk-tröjan. Trots att laget bytte tränare fick Nygren ingen speltid och i slutet av det gångna transferfönstret lånades han ut till Heerenveen

– Jag ville gå på lån för jag kände inte att de trodde på mig. Det kändes som att de värvade in spelare på min position i princip hela tiden, ända från det att jag kom dit. Jag kände aldrig att de trodde på mig riktigt. Det var tråkigt, säger Nygren.

19-åringen har inlett väldigt bra i Heerenveen och har gjort två mål och två assist på tre tävlingsmatcher. 

Marcus Eriksson