Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Dusan Melicharek: "Då ser jag ingen anledning att avsluta karriären"

Publicerad: 2020-10-28 17:08 Allsvenskan


Malmös reservmålvakt Dusan Melicharek har problem med ett knä. Nu talar han ut om framtiden.

Det har tidigare ryktats att Dusan Melicharek, 37, kommer lämna Malmö FF. Målvakten har mestadels varit skadad den här säsongen. Han sitter på ett utgående kontrakt.

– Jag tänker inte alls på det. Jag vet att kontraktet går ut 31:a december, men det viktigaste är att komma tillbaka och hjälpa laget. Jag fokuserar på Malmö, på spelarna här, på att vinna guldet. Jag är 37 år. Vi kan ta alls sånt efter säsongen. Saker måste inte hända direkt i min ålder, säger han till Fotboll Skåne.

37-åringen bemöter uppgifterna om att han var på väg att bryta kontraktet.

– Det gick inte så långt, men när jag fick resultatet från operationen så pratade jag och Malmö om alla möjligheterna som fanns. Att bryta kontraktet var en möjlighet, men jag är här och tränar på. Jag hörde de ryktena. Ibland stämmer det, ibland stämmer det inte. Men som sagt, det där vara bara en av alla möjligheter som vi hade. Det enda viktiga är att jag är här och jag fokuserar på Malmö, säger han till Fotboll Skåne.

Det är inte helt säkert att Melicharek spelar fotboll nästa säsong.

– Det är också något som jag måste bestämma efter säsongen. Det enda viktiga är att knäet fungerar till 100 procent. Om det skulle fungera bra så ser jag ingen anledning till att avsluta karriären, säger han till Fotboll Skåne.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com