Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Alexander-Arnold hyllar Williams: "Gjort ett jobb i världsklass"

Publicerad: 2020-10-28 12:30 England


Trent Alexander-Arnold är övertygad om att backtalangen Rhys Williams kan kliva fram i skadekrisen.

Virgil van Dijk är långtidsskadad. Joel Matip är inte heller tillgänglig just nu. Därför ha Fabinho plockats ner från mittfältet.

Men när Liverpool slog FC Midtjylland med 2-0 i går utgick Fabinho skadad. Jürgen Klopp har nu en mittbackskris.

Högerbacken Trent Alexander-Arnold tror dock att unge mittbacken Rhys Williams, 19, är redo att ta sin chans.

– Uppenbarligen täcker han (Fabinho) upp i mitten och han har spelat otroligt de senaste matcherna. Det är uppenbart att det händer (skadan) och det är en besvikelse - förhoppningsvis är han inte borta för länge, för vi kommer att sakna honom. Den positionen är förmodligen lite naken just nu, minst sagt, men vi har en fantastisk trupp, ni har sett Rhys Williams kliva in och göra ett jobb i världsklass. I en så ung ålder med så lite erfarenhet, otroligt från honom, säger han till klubbens officiella hemsida.

– Han satte aldrig riktigt en fot fel. Bra gjort för honom och jag tror att han har en ljus framtid framför sig. Jag tycker att han är en fantastisk spelare, det har han visat de senaste veckorna. Han var inte mycket med oss förra säsongen men han kom in den här säsongen och visade vilken bra spelare han är. Managern litar uppenbarligen på honom mycket och han har spelat några minuter, fortsätter Alexander-Arnold.

David Lind
david@fotbolltransfers.com