Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Disciplinnämnden om Lundevall: "Finns inget ärende"

Publicerad: 2020-10-27 23:59 Superettan


Det har rapporterats att Halmstads BK riskerar poängavdrag på grund av Simon Lundevalls övergång. Men så verkar det inte bli.

Den 2 oktober presenterades Simon Lundevall, 32, av Halmstads BK i Superettan.

Den offensiva yttern tillhörde innan dess Volos FC. Ett kontrakt som bröts den 13 september, något som den grekiska klubben meddelade via sina officiella kanaler.

Sportbladet uppgav nyligen att HBK kan ha värvat Lundevall på felaktiga grunder. Regelverket säger nämligen att en spelare enbart kan värvas på dispens om han varit en fri spelare när det svenska fönstret stängde den 25 augusti.

HBK har dock menat att Lundevall aldrig blev klar för Volos och att hans senaste klubb därför var indiska NorthEast United. Något som Svenska Fotbollförbundets övergångsavdelning intygat.

Jeanette Green Jeppsson, sekreterare på disciplinnämnden, berättar nu för HP-sporten att det ännu inte finns någon anmälan mot HBK gällande Lundevall.

– Eftersom det aldrig har startats något ärende finns det heller inget att avsluta, säger hon till tidningen.

Christine Stridsberg, fotbollförbundets förbundsjurist, har tidigare även berättat att det är osannolikt med poängavdrag om HBK skulle straffas eftersom de handlat i god tro.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com