Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Bartomeu: "Jag har aldrig övervägt att avgå"

Publicerad: 2020-10-26 23:15 Spanien


Barcelonas president Josep Maria Bartomeu förnekar att han självmant kommer lämna sin post.

Josep Maria Bartomeu riskerar att bli avsatt som president för Barcelona.

En missförtroendeförklaring har genomförts mot honom och tillräckligt många namnteckningar har samlats in för en formell omröstning.

Barcelonas styrelse försöker nu skjuta upp omröstningen på grund av pandemin, men den katalanska regeringen har gett grönt ljus för att den ska hållas.

Den spanska tidningen Sport uppgav tidigare i dag att Bartomeu och hans styrelse därför kan avgå. Något han nu förnekar och kommenterar situationen med Lionel Messi.

– Jag har aldrig övervägt att avgå. Projektet är väldigt intressant med unga spelare och erfarna, som Messi. Och jag tror att vi med honom kommer att vinna en titel den här säsongen, säger Bartomeu enligt Sport.

– Jag förstår allas åsikter eftersom empati är viktigt. I Leos fall är det bra att bli arg eftersom det inte är bra att acceptera nederlag och vi har alla blivit arga. Men det fanns en tidsfrist för honom att meddela om han ville lämna eller inte. Han gjorde det inte och han är fortfarande här. Vi vill alla att han ska gå i pension i Barcelona.

David Lind
david@fotbolltransfers.com