Fotbolltransfers

LISTA: 20 heta spelare med utgående kontrakt i Europa

Övriga Europa

Övriga Europa - 2020-11-26 kl 17:10

Artikelbild

Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Pandemin har stoppat en del stora spelaraffärer. Men inför nästa säsong kan det bli flera intressanta bosmanövergångar i Europa.

Fler bosmanövergångar är att vänta som en direkt konsekvens av pandemins inverkan på klubbars ekonomi.

Fotbolltransfers.com har nu listat 20 heta spelare i Europa som kan bli tillgängliga utan övergångssumma till sommaren.

PLACERING 20 - 11:

20. Riqui Puig, 21, mittfältare, FC Barcelona
Kommentar: Var en av få som imponerade i Barcelona i somras. Men under Ronald Koeman har 21-åringen knappt fått speltid. Har ett utgående kontrakt, men Barça har en option att förlänga med två år. Det lutar åt att optionen utnyttjas för att sedan låna ut Puig. Många klubbar står redo att värva den kreativa mittfältaren om han blir tillgänglig. Chansen finns dock fortfarande att han blir tillgänglig som bosman. Real Betis, Porto, Ajax och PSV Eindhoven har pekats ut som möjliga destinationer för Puig.
 

19. Jesús Navas, 34, högerback, Sevilla
Kommentar: Har skolats om till högerback i Sevilla och gjort det med bravur. Är tillbaka i det spanska landslaget. Sevillas hoppas kunna förlänga med sin lagkapten.

 

18. Mesut Özil, 32, mittfältare, Arsenal
Kommentar: Özil har verkligen blivit ett problem. Han tjänar 350 000 pund i veckan och Arsenal har velat dumpa honom. Men spelaren har inte velat lämna. Nu är han utfryst. Mikel Arteta valde att inte inkludera playmakern i sin Premier League-trupp. Han får inte heller spela i Europa League. I sina bästa stunder är Özil fortfarande en spelare av hög klass.

 

17. Diego Costa, 32, anfallare, Atlético Madrid
Kommentar: Har tidigare betonat att han inte kommer bli en börda för Atletico. Costa har sagt att han kan tänka sig att förlänga och lämna, allt beronde på vad klubben vill. I somras ryktades han vara aktuell för klubbar som Tottenham, Benfica och Fenerbahce. 

 

16. Jerome Boateng, 32, mittback, Bayern München
Kommentar: Tyska Bild har rapporterat att Bayern inte kommer erbjuda Boateng ett nytt kontrakt. Själv har mittbacken medgett att han lockas av spel i en annan liga. Arsenal, Tottenham, Arsenal och Milan uppges visa intresse för tysken.

 

15. Eric García, 19, mittback, Manchester City
Kommentar: Meddelade redan i somras att han inte kommer förlänga sitt kontrakt. Barcelona försökte värva tillbaka sin tidigare talang, men kom inte överens med Manchester City. 19-åringen väntas genomföra sin övergång till Barça antingen i januari eller till sommaren. Det har även ryktats om intresse från Real Madrid. Barça är dock moderklubben och han är katalan.
 

14. Julian Draxler, 27, mittfältare, Paris Saint-Germain
Kommentar: Tysklands förbundskapten Joachim Löw har uppmanat Draxler att lämna PSG för att få regelbunden speltid. Den offensiva mittfältaren har placerats i klubbar som Borussia Dortmund, Lazio och Leeds United. 27-åringen ansågs vara en av Tysklands mest spännande spelare innan flytten till PSG. Utvecklingen har dock stannat av i Frankrike då han inte fått en viktig roll och speltiden varit begränsad. 
 

13. Arkadiusz Milik, 26, anfallare, Napoli
Kommentar: Är helt utfryst i Napoli då han inte lyckades säkra en flytt i somras. Klubben varnade Milik. Budskapet var: "förläng eller lämna". Han ville inte förlänga och när en övergång inte blev av valde Napoli att exkludera polacken från sin Serie A-trupp. Milik väntas nu försöka hitta en ny klubb i januari för att inte missa nödvändig speltid inför EM. I annat fall blir det en bosmanflytt. En förlängning finns inte på kartan. Inter, Tottenham och Everton pekas ut som möjliga destinationer för anfallaren.
 

12. Florian Thauvin, 27, ytteranfallare, Marseille
Kommentar: Var med och vann VM-guld med Frankrike sommaren 2018. Missade i princip hela förra säsongen på grund av en allvarlig skada. Den offensiva yttern är dock tillbaka på allvar och har visat upp fin form i Frankrike. Väntas lämna Marseille i januari eller som bosman till sommaren. Milan, Napoli, Sevilla och Leicester City är några av klubbarna som jagar honom.
 

11. Luka Modric, 35, mittfältare, Real Madrid
Kommentar: Blev utsedd till världens bästa spelare 2018. Men sedan dess har den kroatiske stjärnan tappat något i status i Real. Är fortfarande en viktig spelare, men inte längre given i startelvan. Modric har tidigare uttryckt att han gärna avslutar karriären i Real, men har inte varit säker på att klubben känner likadant. Just nu tyder ingenting på att en förlängning är närstående, utan Real väntas avvakta med ett beslut. 35-åringen har tidigare stängt dörren för en återkomst i Tottenham.


PLACERING 10 - 1:

10. Sergio Ramos, 34, försvarare, Real Madrid
Kommentar: Det har länge spekulerats om att den spanske landslagsbacken kan lämna Real Madrid efter säsongen då det finns en oenighet gällande kontraktslängden. Ramos vill ha ett längre kontrakt än vad Real vill erbjuda. 34-åringen har placerats i klubbar som Paris Saint-Germain, Juventus, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea och Tottenham. Men det finns uppgifter i Spanien som gör gällande att Ramos och presidenten Florentino Perez är muntligen överens om ett nytt tvåårskontrakt. Men ingenting är bekräftat i dagsläget. Vid en flytt har PSG pekats ut som favoriter eftersom de är redo att erbjuda honom ett treårskontrakt värt 20 miljoner euro netto per säsong. 


9. Hakan Calhanoglu, 26, mittfältare, Milan
Kommentar: Har visat upp strålande form sedan i januari. Gör både mål och assist och har ett strålande samarbetet med Zlatan Ibrahimovic. Milan vill förlänga och turken vill stanna. Men förhandlingarna med hans agent går trögt. 26-åringen kräver just nu en bra bit mer än vad Milan är villiga att betala i lön. Calhanoglu har kopplats ihop med klubbar som Juventus, Inter, Atletico Madrid och Manchester United senaste veckorna.


8. Memphis Depay, 26, anfallare, Lyon
Kommentar: Är en önskevärvning för Ronald Koeman i Barcelona. Sommarens övergång fallerade dock i slutskedet, men intresset kvarstår. Det har ryktats om att även Juventus och Roma vill ha holländaren. Lyon har tidigare medgett att det är osannolikt att Depay förlänger sitt kontrakt då han vill vidare i karriären. Kan bli en försäljning redan i januari, även om Lyons president avvisat den möjligheten.


7. Zlatan Ibrahimovic, 39, anfallare, Milan
Kommentar: Den svenke stjärnan slutar aldrig förvåna. Fotbollsvärlden har hyllat 39-åringen senaste veckorna då han öst in mål i Serie A. Zlatan toppar just nu skytteligan med tio mål på sex ligamatcher. Direktören Paolo Maldini har redan berättat att han ämnar att inleda samtal med anfallaren om en förlängning, trots den höga åldern. Mycket tyder på att Zlatan blir kvar i Milan då han ofta uttryckt att han känner sig hemma i staden och klubben.


6. Angel Di Maria, 32, ytteranfallare, Paris Saint-Germain
Kommentar: Misslyckades helt i Manchester United. Men i Frankrike har Di Maria hittat tillbaka till formen och varit en viktig spelare senaste åren. Sportchefen Leonardo berättade nyligen att han inlett förhandlingar med bland annat Di Maria och hoppas förlänga med honom. 32-åringen har kopplats ihop med Inter på sistone.


5. Georginio Wijnaldum, 30, mittfältare, Liverpool
Kommentar: Jagades av Barcelona redan i somras, men klubbens usla ekonomi satte stopp för en affär. Ronald Koeman har varit tydlig med att han fortfarande vill ha mittfältaren. 30-åringen kopplas även ihop med Inter och Real Madrid, medan Liverpool ännu inte gett upp hoppet om att förlänga med honom. Wijnaldum är fortfarande en nyckelspelare för Jürgen Klopp, i synnerhet då laget har stora skadeproblem.


4. Sergio Agüero, 32, anfallare, Manchester City
Kommentar: Argentinaren är fortfarande en av lagets bästa spelare, men skadeproblematiken försvårar situationen. Pep Guardiola har tidigare uttryckt att Agüero måste förtjäna ett nytt kontrakt. 32-åringen kan samtidigt fungera som lockbete i jakten på Lionel Messi. De är som bekant mycket goda vänner. Agüero har tidigare förklarat att han vill avsluta karriären i moderklubben Independiente. Den argentinska klubben har uttryvkt en förhoppning om en övergång redan till 2021.


3. Gianluigi Donnarumma, 21, målvakt, Milan
Kommentar: Har varit given startmålvakt sedan han var 16 år. Är en av Milans absolut viktigaste spelare och direktören Paolo Maldini gör allt för att få till en förlängning. De senaste rapporterna har gjort gällande att Milan och målvaktens agent Mino Raiola närmar sig en lösning. Ett problem är dock att Raiola vill inkludera en utköpsklausul i Donnarummas nya kontrakt. Storklubbarna runtom i Europa kommer att stå i kö om 21-åringen blir tillgänglig nästa sommar. 
 


2. David Alaba, 28 försvarare, Bayern München
Kommentar: Klubben har ansträngt sig för att förlänga med den österrikiske landslagsstjärnan. Alaba kräver dock 20 miljoner euro per säsong för att förlänga med Bayern - som i dagsläget inte är villiga att betala så mycket. Bayern har öppet kritiserat spelarens agent Pini Zahavi och pappa George, vilket skapat en infekterad situation. Alaba har uttryckt sin besvikelse över ledningens agerande. Mycket tyder nu på en bosmanövergång. Juventus, Inter, Real Madrid, Paris Saint-Germain, Manchester City och Liverpool har alla kopplats ihop med vänsterbacken, som agerat mittback senaste tiden.
 


1. Lionel Messi, 33, anfallare, FC Barcelona
Kommentar: Vem vill inte ha honom? Men få har råd med Messi, även utan övergångssumma. Argentinaren är den överlägset bäst betalde spelaren i världen. 33-åringen ville lämna redan i somras, men tvingades kvar av Barça. Klubben har presidentval i januari då Josep Maria Bartomeu pressats till att avgå. Flera presidentkandidater har uttryckt att de kommer göra allt för att övertyga Messi att förlänga. Men om han inte gör det är Manchester City stora favoriter i kampen om hans signatur. Där väntar förre tränaren Pep Guardiola - som precis förlängt sitt kontrakt.

Naramsin Staifo

[email protected]

Artikelbild

Foto: Albert Gea/Bildbyrån

LISTA: 20 heta spelare med utgående kontrakt i Europa

Övriga Europa

Övriga Europa - 2020-11-26 kl 17:10

Pandemin har stoppat en del stora spelaraffärer. Men inför nästa säsong kan det bli flera intressanta bosmanövergångar i Europa.

Fler bosmanövergångar är att vänta som en direkt konsekvens av pandemins inverkan på klubbars ekonomi.

Fotbolltransfers.com har nu listat 20 heta spelare i Europa som kan bli tillgängliga utan övergångssumma till sommaren.

PLACERING 20 - 11:

20. Riqui Puig, 21, mittfältare, FC Barcelona
Kommentar: Var en av få som imponerade i Barcelona i somras. Men under Ronald Koeman har 21-åringen knappt fått speltid. Har ett utgående kontrakt, men Barça har en option att förlänga med två år. Det lutar åt att optionen utnyttjas för att sedan låna ut Puig. Många klubbar står redo att värva den kreativa mittfältaren om han blir tillgänglig. Chansen finns dock fortfarande att han blir tillgänglig som bosman. Real Betis, Porto, Ajax och PSV Eindhoven har pekats ut som möjliga destinationer för Puig.
 

19. Jesús Navas, 34, högerback, Sevilla
Kommentar: Har skolats om till högerback i Sevilla och gjort det med bravur. Är tillbaka i det spanska landslaget. Sevillas hoppas kunna förlänga med sin lagkapten.

 

18. Mesut Özil, 32, mittfältare, Arsenal
Kommentar: Özil har verkligen blivit ett problem. Han tjänar 350 000 pund i veckan och Arsenal har velat dumpa honom. Men spelaren har inte velat lämna. Nu är han utfryst. Mikel Arteta valde att inte inkludera playmakern i sin Premier League-trupp. Han får inte heller spela i Europa League. I sina bästa stunder är Özil fortfarande en spelare av hög klass.

 

17. Diego Costa, 32, anfallare, Atlético Madrid
Kommentar: Har tidigare betonat att han inte kommer bli en börda för Atletico. Costa har sagt att han kan tänka sig att förlänga och lämna, allt beronde på vad klubben vill. I somras ryktades han vara aktuell för klubbar som Tottenham, Benfica och Fenerbahce. 

 

16. Jerome Boateng, 32, mittback, Bayern München
Kommentar: Tyska Bild har rapporterat att Bayern inte kommer erbjuda Boateng ett nytt kontrakt. Själv har mittbacken medgett att han lockas av spel i en annan liga. Arsenal, Tottenham, Arsenal och Milan uppges visa intresse för tysken.

 

15. Eric García, 19, mittback, Manchester City
Kommentar: Meddelade redan i somras att han inte kommer förlänga sitt kontrakt. Barcelona försökte värva tillbaka sin tidigare talang, men kom inte överens med Manchester City. 19-åringen väntas genomföra sin övergång till Barça antingen i januari eller till sommaren. Det har även ryktats om intresse från Real Madrid. Barça är dock moderklubben och han är katalan.
 

14. Julian Draxler, 27, mittfältare, Paris Saint-Germain
Kommentar: Tysklands förbundskapten Joachim Löw har uppmanat Draxler att lämna PSG för att få regelbunden speltid. Den offensiva mittfältaren har placerats i klubbar som Borussia Dortmund, Lazio och Leeds United. 27-åringen ansågs vara en av Tysklands mest spännande spelare innan flytten till PSG. Utvecklingen har dock stannat av i Frankrike då han inte fått en viktig roll och speltiden varit begränsad. 
 

13. Arkadiusz Milik, 26, anfallare, Napoli
Kommentar: Är helt utfryst i Napoli då han inte lyckades säkra en flytt i somras. Klubben varnade Milik. Budskapet var: "förläng eller lämna". Han ville inte förlänga och när en övergång inte blev av valde Napoli att exkludera polacken från sin Serie A-trupp. Milik väntas nu försöka hitta en ny klubb i januari för att inte missa nödvändig speltid inför EM. I annat fall blir det en bosmanflytt. En förlängning finns inte på kartan. Inter, Tottenham och Everton pekas ut som möjliga destinationer för anfallaren.
 

12. Florian Thauvin, 27, ytteranfallare, Marseille
Kommentar: Var med och vann VM-guld med Frankrike sommaren 2018. Missade i princip hela förra säsongen på grund av en allvarlig skada. Den offensiva yttern är dock tillbaka på allvar och har visat upp fin form i Frankrike. Väntas lämna Marseille i januari eller som bosman till sommaren. Milan, Napoli, Sevilla och Leicester City är några av klubbarna som jagar honom.
 

11. Luka Modric, 35, mittfältare, Real Madrid
Kommentar: Blev utsedd till världens bästa spelare 2018. Men sedan dess har den kroatiske stjärnan tappat något i status i Real. Är fortfarande en viktig spelare, men inte längre given i startelvan. Modric har tidigare uttryckt att han gärna avslutar karriären i Real, men har inte varit säker på att klubben känner likadant. Just nu tyder ingenting på att en förlängning är närstående, utan Real väntas avvakta med ett beslut. 35-åringen har tidigare stängt dörren för en återkomst i Tottenham.


PLACERING 10 - 1:

10. Sergio Ramos, 34, försvarare, Real Madrid
Kommentar: Det har länge spekulerats om att den spanske landslagsbacken kan lämna Real Madrid efter säsongen då det finns en oenighet gällande kontraktslängden. Ramos vill ha ett längre kontrakt än vad Real vill erbjuda. 34-åringen har placerats i klubbar som Paris Saint-Germain, Juventus, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea och Tottenham. Men det finns uppgifter i Spanien som gör gällande att Ramos och presidenten Florentino Perez är muntligen överens om ett nytt tvåårskontrakt. Men ingenting är bekräftat i dagsläget. Vid en flytt har PSG pekats ut som favoriter eftersom de är redo att erbjuda honom ett treårskontrakt värt 20 miljoner euro netto per säsong. 


9. Hakan Calhanoglu, 26, mittfältare, Milan
Kommentar: Har visat upp strålande form sedan i januari. Gör både mål och assist och har ett strålande samarbetet med Zlatan Ibrahimovic. Milan vill förlänga och turken vill stanna. Men förhandlingarna med hans agent går trögt. 26-åringen kräver just nu en bra bit mer än vad Milan är villiga att betala i lön. Calhanoglu har kopplats ihop med klubbar som Juventus, Inter, Atletico Madrid och Manchester United senaste veckorna.


8. Memphis Depay, 26, anfallare, Lyon
Kommentar: Är en önskevärvning för Ronald Koeman i Barcelona. Sommarens övergång fallerade dock i slutskedet, men intresset kvarstår. Det har ryktats om att även Juventus och Roma vill ha holländaren. Lyon har tidigare medgett att det är osannolikt att Depay förlänger sitt kontrakt då han vill vidare i karriären. Kan bli en försäljning redan i januari, även om Lyons president avvisat den möjligheten.


7. Zlatan Ibrahimovic, 39, anfallare, Milan
Kommentar: Den svenke stjärnan slutar aldrig förvåna. Fotbollsvärlden har hyllat 39-åringen senaste veckorna då han öst in mål i Serie A. Zlatan toppar just nu skytteligan med tio mål på sex ligamatcher. Direktören Paolo Maldini har redan berättat att han ämnar att inleda samtal med anfallaren om en förlängning, trots den höga åldern. Mycket tyder på att Zlatan blir kvar i Milan då han ofta uttryckt att han känner sig hemma i staden och klubben.


6. Angel Di Maria, 32, ytteranfallare, Paris Saint-Germain
Kommentar: Misslyckades helt i Manchester United. Men i Frankrike har Di Maria hittat tillbaka till formen och varit en viktig spelare senaste åren. Sportchefen Leonardo berättade nyligen att han inlett förhandlingar med bland annat Di Maria och hoppas förlänga med honom. 32-åringen har kopplats ihop med Inter på sistone.


5. Georginio Wijnaldum, 30, mittfältare, Liverpool
Kommentar: Jagades av Barcelona redan i somras, men klubbens usla ekonomi satte stopp för en affär. Ronald Koeman har varit tydlig med att han fortfarande vill ha mittfältaren. 30-åringen kopplas även ihop med Inter och Real Madrid, medan Liverpool ännu inte gett upp hoppet om att förlänga med honom. Wijnaldum är fortfarande en nyckelspelare för Jürgen Klopp, i synnerhet då laget har stora skadeproblem.


4. Sergio Agüero, 32, anfallare, Manchester City
Kommentar: Argentinaren är fortfarande en av lagets bästa spelare, men skadeproblematiken försvårar situationen. Pep Guardiola har tidigare uttryckt att Agüero måste förtjäna ett nytt kontrakt. 32-åringen kan samtidigt fungera som lockbete i jakten på Lionel Messi. De är som bekant mycket goda vänner. Agüero har tidigare förklarat att han vill avsluta karriären i moderklubben Independiente. Den argentinska klubben har uttryvkt en förhoppning om en övergång redan till 2021.


3. Gianluigi Donnarumma, 21, målvakt, Milan
Kommentar: Har varit given startmålvakt sedan han var 16 år. Är en av Milans absolut viktigaste spelare och direktören Paolo Maldini gör allt för att få till en förlängning. De senaste rapporterna har gjort gällande att Milan och målvaktens agent Mino Raiola närmar sig en lösning. Ett problem är dock att Raiola vill inkludera en utköpsklausul i Donnarummas nya kontrakt. Storklubbarna runtom i Europa kommer att stå i kö om 21-åringen blir tillgänglig nästa sommar. 
 


2. David Alaba, 28 försvarare, Bayern München
Kommentar: Klubben har ansträngt sig för att förlänga med den österrikiske landslagsstjärnan. Alaba kräver dock 20 miljoner euro per säsong för att förlänga med Bayern - som i dagsläget inte är villiga att betala så mycket. Bayern har öppet kritiserat spelarens agent Pini Zahavi och pappa George, vilket skapat en infekterad situation. Alaba har uttryckt sin besvikelse över ledningens agerande. Mycket tyder nu på en bosmanövergång. Juventus, Inter, Real Madrid, Paris Saint-Germain, Manchester City och Liverpool har alla kopplats ihop med vänsterbacken, som agerat mittback senaste tiden.
 


1. Lionel Messi, 33, anfallare, FC Barcelona
Kommentar: Vem vill inte ha honom? Men få har råd med Messi, även utan övergångssumma. Argentinaren är den överlägset bäst betalde spelaren i världen. 33-åringen ville lämna redan i somras, men tvingades kvar av Barça. Klubben har presidentval i januari då Josep Maria Bartomeu pressats till att avgå. Flera presidentkandidater har uttryckt att de kommer göra allt för att övertyga Messi att förlänga. Men om han inte gör det är Manchester City stora favoriter i kampen om hans signatur. Där väntar förre tränaren Pep Guardiola - som precis förlängt sitt kontrakt.

Naramsin Staifo

[email protected]