Foto: Richard Heathcote/Bildbyrån

Keown: "Arteta gör samma misstag som Emery"

Publicerad: 2020-10-26 15:47 England


Arsenals tidigare backstjärna Martin Keown kritiserar Mikel Arteta för att han ändrar formation alldeles för ofta.

Mikel Arteta gör för mycket taktiska förändringar i Arsenal. Det tycker Martin Keown - som menar att det var det stora problemet med Unai Emery.

– De fortsätter att byta från ett system till ett annat och de gjorde detta med Emery. Det är vad jag skulle vilja se nu, samma bilder, samma trianglar, samma rörelser, samma partnerskap, samma relationer. Om du fortsätter att ändra hittar du ingen rytm, och det är något som jag hade i ett mycket framgångsrikt lag. Det var som att dra på sig ett gammalt par tofflor för en match. Allt var där. Du slog (bollen) till Patrick Vieira på mittfältet, till Dennis Bergkamp, (Thierry) Henry in i kanalen, det var tre passningar, säger han till Stadium Astro.

– De här spelarna får nu bollen och det fastnar lite, så jag tycker att man ska hålla det enkelt och börja bygga från det här laget. Om det är så han vill spela, fortsätt med det, och försök få in folket i det och få ut budskapet rätt och arbeta med det. Det var väldigt statiskt (mot Leicester), de tre anfallarna flyttade aldrig riktigt från sina positioner, de gjorde sig inte tillgängliga, fortsätter Keown.

David Lind
david@fotbolltransfers.com