Foto: Bildbyrån

Victor Edvardsen: "Min dröm är att spela i Allsvenskan"

Publicerad: 2020-10-26 14:36 Superettan


Degerfors IF är på väg upp till Allsvenskan. Poängkungen Victor Edvardsen kommenterar nu sin framtid.

Victor Edvardsen, 24, lämnade Karlstad BK för Degerfors IF inför den här säsongen.

Anfallaren och Degerfors har gjort succé. Edvardsen har gjort 14 mål och sju assist på 23 matcher i Superettan i år.

– Det flyter på bra. Det jag har gjort har gett mig en bra situation inför framtiden. Jag har fått spela mycket, gjort lika mycket poäng som förra året i division 1. Vad som komma skall vet jag inte, jag har fullt fokus på de fem matcher som är kvar, vi måste göra det jobb som krävs. Jag spelar fotboll för det är kul, sedan har man förstås drömmar som alla. Min dröm är att spela i allsvenskan, säger han till Fotbolldirekt.se.

Edvardsen har ett förflutet i IFK Göteborg. Men han vill inte säga att klubben slarvat bort honom.

– Jag vet inte, jag tycker inte jag är samma spelartyp som jag var i IFK. Då var jag en ren nia som bara ville gå i djupled. Nu är jag mer en tia som vill ha boll på fötterna, fördela till lagkamrater, hitta goa passningar, skjuta. Jag vet inte, jag vill nog lämna det gamla bakom mig. På något sätt så har IFK-tiden inte format mig till den jag är nu, fotbollsmässigt, säger han till Fotbolldirekt.se.

– Defensivt, jag ska vara på rätt sida så mycket det går, till exempel nere i eget straffområde om det behövs. Ta jobb för en wing om han är högt uppe. Ska man ytterligare ett steg sedan, då är det en självklarhet, att man ska göra de här grejerna. Så det är bra att börja i tid om man säger så, fortsätter 24-åringen.

Edvardsen har kontrakt med Degerfors över säsongen 2022. Även om det inte blir någon flytt i vinter är det stor sannolikhet att det blir allsvenskt spel 2021.

David Lind
david@fotbolltransfers.com