Foto: Bildbyrån

Samuel Umtiti: "Jag vill inte lämna Barcelona på det sättet"

Publicerad: 2020-10-25 23:47 Spanien


Barcelonas franske mittback Samuel Umtiti talar ut om sommarens transferfönster och framtiden.

Samuel Umtiti, 26, har tappat sin startplats i spanska storklubben Barcelona.

Den franske mittbacken har under en längre tid ryktats bort. Det har rapporterats att Barça vill göra sig av med Umtiti.

Nu medger spelaren att det var aktuellt med en flytt under sommarens transferfönster. Gamla klubben Lyon pekades ut som en möjlig destination.

– Allt var möjligt under transferfönstret. Lyon är min klubb och min stad. De gav mig möjlighet att bli sedd. Det fanns diskussioner, men det var snabbt, inget konkret. Jag var tvungen att kunna prata med en klubb. Jag ska vara ärlig: Barcelona är Barcelona. Jag vill inte lämna Barcelona och ännu mindre på det sättet, säger Umtiti till Canal Plus och fortsätter:

– De senaste två åren har varit de mest komplicerade i min karriär. Ibland blev jag väldigt trött på det. Jag fick återfall varje gång och med andra skador för att jag försökte kompensera. Det var inte ett knäproblem, det var att jag hade en total obalans. Jag var tvungen att börja om. Jag slutade äta kött, fisk och mjölk. Jag mår bättre, jag sover bättre. Jag har aldrig känt mig så bra fysiskt. Min kropp har också förändrats. Jag har gått ner tre kilo. Jag har återhämtat mig. Jag har aldrig jobbat så hårt. Och Jag är glad över det.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com