Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Rasmus Bengtsson: "Är bättre att ta det efter säsongen"

Publicerad: 2020-10-25 21:29 Allsvenskan


Malmös mittback Rasmus Bengtsson har tidigare öppnat för en flytt. Men just nu vill ha inte tänka på framtiden.

Rasmus Bengtsson, 34, har tidigare varit given i Malmö FF och han spelade Europa League-sextondelen mot Wolfsburg i februari.

Men i juni tvingades han till en operation och har enbart hunnit sitta på bänken några gånger i Allsvenskan i år.

När MFF slog IFK Göteborg med 3-1 i dag fick Bengtsson hoppa in.

– Det var länge sedan med match och det var kul att känna på det lite. Det har varit en speciell säsong för egen del. Det viktigaste nu är att avsluta bra och sedan får man ta allt annat efter säsongen. Får man några minuter är det klart att man känner sig mer delaktig kanske än vad man gjort innan, säger mittbacken till Fotbollskanalen.

Det har tidigare ryktats om att Bengtsson har en kylig relation till tränaren Jon Dahl Tomasson. Trots kontrakt över 2021 är framtiden osäker.

– Det är klart att vi (jag och Daniel Andersson) har pratat men det stannar mellan oss. Det är fem matcher kvar och bättre att vi snackar om dem. Det har inte varit en säsong som jag velat för egen del. Men det är som det är i fotboll och vi har fem matcher kvar. Allt annat, vad som händer och vad som hänt, allt sådant är det bättre att ta efter säsongen. Vi är nära att vinna ett guld och det känns som att det är fokus på det. Både jag och mina kamrater vill ha det guldet, säger Bengtsson till Fotbollskanalen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com