Foto: Dado Ruvic/Bildbyrån

Pjanic om Sarri: "Litade inte på spelarna"

Publicerad: 2020-10-24 11:21 Italien


Miralem Pjanic, som bytt bort Juventus mot Barcelona, pekar ut vad som gick snett under Maurizio Sarris tid i Turin.

Maurizio Sarris sejour i Juventus blev kortvarig. Efter en säsong på tränarbänken fick den italienske taktikern lämna gör att göra plats åt Andrea Pirlo.

Barcelonas mittfältare Miralem Pjanic, 30, tillbringade fyra år i Turin och ger nu sin syn på Sarris tid i klubben.

– Det som fortfarande gör mig besviken är att Sarri inte litade på sina spelare, och det stör mig. Det värsta var att han misstrodde folk eftersom varje spelare i det där omklädningsrummet har alltid och kommer alltid att ge allt för klubben och laget, säger Pjanic till Tuttosport och fortsätter:

– Kanske är det så att man inte kommer överens med en eller två spelare, men det har aldrig påverkat våra prestationer eftersom varje spelare vill vinna. Alla är proffs som vill nå målen. Om en tränare har tvivel betyder det att kemin som presidenten pratade om inte finns.

På onsdag ställs Barcelona mot Pjanics gamla klubb Juventus.

– Jag kommer alltid att vara tacksam till Juventus. Jag hade möjlighet att gå till Barcelona tidigare, men jag tyckte inte att det var rätt läge. Det kunde ha skadat min karriär, men jag gav alltid allt för Juventus och känner ingen ånger. Den enda klubben som kunde locka mig från Juventus var Barcelona efter fyra år. Kanske var tiden inne för ett byte.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com