Foto: Oli Scarff/Bildbyrån

Klopp och Lampard hyllar Rashford: "Det han gör står över rivalitet"

Publicerad: 2020-10-24 00:52 England


Marcus Rashford fortsätter sin kamp för att bekämpa barnfattigdom. Nu hyllas han av rivaler som Jürgen Klopp och Frank Lampard.

I juni var Marcus Rashford starkt bidragande, via sitt politiska engagemang, till att den engelska regeringen utvidgade sin policy att tillhandahålla gratis måltider för missgynnade barn under sommaren.

Den engelske landslagsanfallaren, som tillhör Manchester United, har lobbat för att de fria måltiderna ska fortsätta fram till påsk 2021, men förslaget röstades ner.

Men allt fler råd och företag stöttar nu Rashfords förslag. 22-åringen fortsätter kampen tillsammans med sin mamma.

Jürgen Klopp, manager i Liverpool, är full av beundran. Tysken hyllar människan Rashford.

– Jag hoppas att hans mamma verkligen är stolt över honom. Jag känner inte honom men även jag är stolt över honom. Och han spelar för United vilket gör det riktigt knepigt! Det Marcus har startat där är helt otroligt. Och med all rivalitet mellan klubbarna, i dessa ögonblick är vi som fotbollsspelare och människor alltid enade, säger Klopp enligt Daily Mirror.

Även Frank Lampard, manager i Chelsea, är imponerad av Rashfords engagemang.

– Det har varit fantastiskt att se unga spelare med personlighet, med en röst som talar för saker som de bryr sig passionerat om. Jag berömmer honom verkligen för det. Det finns en grupp spelare nu i Premier League - det spelar ingen roll vilken ålder eller vilket lag du spelar för - som talar på rätt sätt. Det har varit fantastiskt och han förtjänar kredd för det, säger han enligt Sky Sports.

Slutligen hyllas Rashford av lagkamraten Juan Mata - som uppmanar ynglingen att fortsätta kämpa.

– Det är viktigt för varje spelare att inse vilken plattform vi har, budskapet som vi kan föra ut och mängden människor som vi kan hjälpa. Jag är väldigt stolt över vad Marcus har gjort. På planen vet vi naturligtvis hur bra han är och han presterar fortfarande mycket bra men även utanför planen har det arbete han gjort de senaste månaderna varit fantastiskt, säger spanjoren i podcasten Pitch to Post Preview.

– Han har förbättrat livskvaliteten för så många barn i detta land, vilket jag är säker på att alla är stolta över. Hans familj borde vara stolt över honom, jag som lagkamrat och klubben är mycket stolta över honom. Jag har sett en del människor som säger att Marcus borde hålla sig till att spela fotboll och sådant, vilket jag inte riktigt håller med om eftersom han kan göra både och, som han visar, fortsätter Mata.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com