Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Piqué kritisk mot Barcelona: "Borde döpa arenan efter Messi"

Publicerad: 2020-10-23 11:14 Spanien

Barcelonas mittback Gerard Piqué gillar inte att en situation utvecklades där Lionel Messi ville lämna.

Lionel Messi, 33, meddelade Barcelona i augusti att han ville vidare i karriären. Han bad om att bryta sitt avtal, enligt överenskommelse.

Barcelona menade dock att tidsfristen passerat för Messis klausul att häva avtalet och tvingade kvar honom. Argentinaren förklarade efteråt att presidenten Josep Maria Bartomeu brutit sina löften.

Gerard Piqué, 33, kritiserar nu Barcelona för att de lät situationen bli så infekterad att Messi skickade ett burofax till klubben för att meddela sin uppsägning.

– Som president skulle jag ha agerat annorlunda. Jag bad Leo stanna kvar. Jag hade inte så mycket att göra med honom den tiden eftersom jag tyckte att det var ett mycket personligt beslut. Jag sa bara: "Leo, det är ett år, och sedan kommer nya människor", säger han till La Vanguardia och fortsätter:

– Jag frågade mig själv: Hur kan det vara så att den bästa spelaren i historien, som vi har haft den otroliga turen att njuta av, vaknar upp en dag och skickar ett burofax för att han känner att de inte lyssnar på honom? Allt är för chockerande. Vad är det som händer? Leo förtjänar allt. Den nya arenan och dess sponsor borde ha sitt namn (på den).

Piqué har precis signerat ett nytt kontrakt med Barcelona där han under pandemin tillfälligt sänkt sin lön med 50 procent.

– Som kapten försvarade jag lagets intressen och jag fattade beslutet att skriva på. Och här är vi ett enat omklädningsrum. Sedan sa de att omklädningsrummet var splittrat och jag vet inte varför. De sa det när många spelare var med sina landslag. Rent personligt är varje spelare fri att acceptera klubbens förslag frivilligt, säger mittbacken och fortsätter:

– Klubben meddelade mig och andra spelare att klubben på grund av pandemin kommer att drabbas hårt ekonomiskt och i den situationen har Barça det värre än någon annan. Barça har gett mig allt, så jag ställer mig till deras förfogande. De sa till mig att alla pengar jag kan ge upp i år kommer att samlas in i framtiden. Vi gick igenom summorna och jag föreslog ett belopp.

Piqué har slutligen svårt att förstå varför andra ikoner inte är i klubben.

– Det förvånar mig att människor som Pep (Guardiola), Puyi (Carles Puyol), Xavi eller (Victor) Valdes inte är i klubben. Något görs inte bra. Man måste hålla kvar dessa människor, de är en del av klubbens historia och har gjort det fantastiskt. De borde vara här, säger han.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!