Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Freddy Adu om varför det blev Österlen FF

Publicerad: 2020-10-23 10:16 Division 1


Den tidigare amerikanske supertalangen Freddy Adu är klar för Österlen FF. Nu berättar han varför det blev en flytt till svenska tredjeligan.

Efter säsongen 2018 med Las Vegas Lights i den amerikanska andraligan valde Freddy Adu, 31, att ta en paus från fotbollen.

Tanken var att vara tillbaka efter ett år, men pandemin förstörde den här säsongen.

Inför 2021 kommer den tidigare amerikanske supertalangen att spela i Ettan Södra med nykomlingen Österlen FF.

– Österlen presenterade ett bra förslag. Med tanke på att jag inte spelat på ett bra tag gav de mig en möjlighet att komma tillbaka och göra det jag gillar allra mest – att spela fotboll. Jag tyckte det var en bra möjlighet för mig. Och Sverige är ett av de ställena jag alltid har varit intresserad av att spela i. Jag kollade upp laget, gjorde min research och kom fram till att det här var en bra möjlighet för mig. En möjlighet som jag ville ta, säger Adu till Fotbollskanalen.

31-åringen förklarar varför han varit intresserad av att spela i Sverige.

– Ärligt talat, jag gillar Skandinavien. Folk är trevliga och det är ett av de länderna där de flesta pratar, eller åtminstone förstår, engelska. Det gör det hela lättare. När jag var i Finland (KuPS mars 2015 till juli 2015) gillade jag livsstilen och människorna där, säger Adu till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Sverige har alltid varit ett ställe jag har velat spela i, många amerikaner har även varit i Sverige. Charlie Davies (Hammarby januari 2007 till juli 2009) spelade där, även USA:s landslags förbundskapten, Gregg Berhalter (tränare Hammarby december 2011 till juli 2013) har varit där. Det är ett ställe som jag har hört väldigt bra om. Tidigare har jag inte haft möjligheten att spela i Sverige. Österlen är även väldigt ambitiösa och vill uppåt, det är något jag vill vara en del av. Det kom bara rätt rent tidsmässigt. Tajmingen var perfekt och allt löste sig väldigt bra.

Den offensiva mittfältaren, som gjort 17 landskamper för USA, är väldigt motiverad inför kommande säsong.

– Jag har aldrig varit mer motiverad. Vet du varför? Jag har upplevt hur det är att vara på både toppen och botten och jag har tagit mycket för givet i livet. Och jag har insett hur mycket jag har saknat fotbollen, att vara i ett omklädningsrum, att ha lagkamrater omkring sig, att förbereda sig för träningar och matcher. Jag kommer aldrig ta det för givet igen. Den här möjligheten är stor för mig. Jag är förväntansfull och längtar efter att få komma till Österlen och börja spela, säger Adu till Fotbollskanalen.

31-åringen har tidigare representerat klubbar som Monaco, Benfica, Aris Thessaloniki och Belenenses.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com