Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Oscar Petterssons framtid osäker: "Vi har inte haft så mycket snack"

Publicerad: 2020-10-22 15:00 Allsvenskan


Djurgårdens utlånade mittfältare Oscar Pettersson sitter på ett utgående kontrakt. Nu kommenterar han framtiden.

Den lovande anfallaren Oscar Pettersson, 20, är utlånad till Akropolis IF via samarbetsavtal.

Det innebär att han kan representera dem och Djurgårdens IF med kort varsel.

Pettersson har gjort ett mål på fem allsvenska matcher i år och tre mål på sju matcher i Superettan. Talangen gillar upplägget.

– Jag tycker att det har varit bra. I början var det lite utmaningar med ett miljöskifte och sådär, men det är också roligt. Samtidigt har det även varit tufft att lämna ett ställe som man varit på ett bra tag. Men det har också varit nyttigt för en att hantera sådana situationer också, säger han till Fotbollskanalen.

– Jag saknade speltiden lite. Jag trivs ju bra i Djurgården och har bra människor runt omkring mig där med bra lagkamrater också, men jag kände att jag behövde spela mer kontinuerligt. Jag har inte spelat så mycket seniorfotboll, fortsätter Pettersson.

20-åringens kontrakt med Djurgården löper ut efter säsongen. Men om det blir en förlängning eller inte är oklart just nu.

– Vi har inte haft så mycket snack, även om vi såklart har haft kontakt. Jag tror dock att det är bättre att man fokuserar nu på det som är viktigt. Djurgården ville att jag skulle få speltid, och då var det bra snack med dem när jag skulle hit, då det finns chans att spela här på en bra nivå med en toppklubb i superettan. Det har också gått bra, samtidigt som jag fått spela. Därmed har det blivit som båda vill, säger Pettersson till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Nu när det väl flyter på vill jag därmed inte blanda in några andra diskussioner i det hela, i stället fokusera på det som är viktigt. Det är nästa match på söndag och matchen efter det. Det är det som jag kan påverka, och det andra snacket sköter min agent. Jag går inte runt och tänker på det. Det låter kanske som ett tråkigt svar, men det är så det är. Om jag hade tänkt på januari nästa år, så hade jag flugit bort i tankarna och inte kunnat prestera. 

Djurgården flyttade upp Pettersson till A-truppen inför säsongen 2019.

David Lind
david@fotbolltransfers.com