Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Assyriska FF riskerar tappa talanger efter avancemanget

Publicerad: 2020-10-22 08:54 Division 1


Assyriska FF är tillbaka i Ettan Norra nästa säsong. Nu finns det intresse från eliten för flera av lagets talanger.

Målvakten Nahir Saliba, backen Adi Tahirovic samt offensiva spelarna Antonio Yakoub och Christian Aphrem har imponerat i Assyriska FF i år.

Talangerna har varit viktiga i avancemanget till division 1. Nu berättar sportchefen Stefan Batan för LT-sporten att det finns intresse för dem.

– Att våra spelare är attraktiva, det tvekar jag inte på. Vi har gjort flest mål och släppt in minst. Vår bästa målskytt är med i toppen av skytteligan och vi har tre, fyra spelare som rankas som bäst på sina positioner i serien. På grund av det finns det rykten som går och förfrågningar görs om våra spelare. Jag går inte in på några namn, men vi har spelare som är unga och attraktiva, som klubbar högre upp tittar på. Men det finns inga konkreta erbjudanden som har gjorts om dem, säger han till LT-sporten.

– Samtidigt har vi gått upp en serie, så det är inte oattraktivt att spela i Assyriska. Det är inte omöjligt att spelare vill vara kvar här, fortsätter Batan.

Assyriska jobbar samtidigt på att förstärka truppen.

– Vi ska gå igenom den nuvarande truppen och se vilka som blir kvar. Efter det får vi kolla vad det är för spelare som vi ska försöka hämta in. Det handlar om att ha en balans i truppen, med både talang och rutin. Så där får vi vänta in vilka spelare som försvinner innan vi börjar diskutera eventuella nyförvärv, säger Batan till LT-sporten.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com