Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Alexander Jeremejeff talar ut om flytten till Twente

Publicerad: 2020-10-21 15:48 Utlandsproffs


Flera allsvenska klubbar visade intresse. Nu förklarar Alexander Jeremejeff varför det blev Twente.

Alexander Jeremejeff, 27, lämnade Dynamo Dresden i somras. IFK Göteborg, BK Häcken och AIK visade intresse.

Men till slut blev det en utlåning till holländska Twente - som också har en köpoption.

– Jag höll allt öppet under sommaren och försökte vara så kylig som möjligt. Sedan gick det fort när Twente kom in i bilden. De var intresserade, kom överens med klubben, jag pratade med tränaren (Ron Jans) – och sedan var allt typ klart. Tränaren hade koll. Han sa direkt vad han tyckte att jag behövde bli bättre på och vad de ville ha ut av mig. Jag sa att det lät hur bra som helst. Sedan åkte jag bara och skrev på, säger Jeremejeff till Göteborgs-Posten.

Anfallaren svarar på frågan om det fanns diskussioner med Häcken.

– Inte jag direkt. Det är klart jag hoppas att de vill att jag ska komma tillbaka, men jag kände ganska tidigt att jag vill vara kvar utomlands. Jag försökte, som sagt, att vara kylig. Sedan var det inte så att Twente ringde från ingenstans, det fanns lite andra grejer också. Intresse och dialoger. Jag gick på känsla och det som var mest konkret, säger han till GP.

Jeremejeff kan inte se sig själv i en annan allsvensk klubb den dagen han flyttar hem.

– Det känns inte som det. Samtidigt tycker jag inte att man ska stänga några dörrar. Jag är oerhört tacksam för vad Häcken har gjort för mig och det känns som hemma. Jag älskar Häcken, det vet alla. Sedan vet man aldrig. När jag flyttade till Tyskland kunde jag inte tänka mig att jag skulle spela i Nederländerna ett år senare, säger han till GP.

David Lind
david@fotbolltransfers.com