Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Officiellt: Magnus Sköldmark blir klubbchef i GAIS

Publicerad: 2020-10-20 15:31 Superettan


Örebros tidigare sportchef Magnus Sköldmark återvänder till GAIS. Han blir klubbchef.

GAIS meddelar på sin officiella hemsida att Magnus Sköldmark är deras nya klubbchef.

– Det känns mycket bra att vi har kunnat locka tillbaka och komma överens med Magnus. Vi har hela tiden letat efter en kandidat som är duktig på att bygga strukturer, har förmåga att bygga relationer och som kan svensk elitfotboll. Allt detta stämmer in på Magnus och att ha honom i täten kommer att främja vår utveckling mot att vara en hållbar klubb som kan konkurrera på en högre nivå, säger Jonas Andersson till hemsidan.

Vi fick ett snack med Magnus i samband med att han var på Gaisgårdenunder måndag och tisdag för att träffa personalen, medverka vid styrelsemöte, titta på en träning och för att känna lite grönsvarta vibbar. Självklart var vi nyfikna på vad han gjort sedan sist, om han vet hur klubben ser ut idag och vad hans planer för nya jobbet är, fortsätter ordföranden.

Sköldmark har tidigare varit sportchef i allsvenska Örebro SK. Han är glad över att vara tillbaka i GAIS.

– Jag är har arbetat med fotboll i hela mitt liv först som spelare i Sverige, Skottland och Kina och därefter i diverse roller som ledare i GAIS och Örebro SK. Även om det är länge sedan så gissar jag att det är många som har koll på att jag tidigare spelat för GAIS och att jag även var klubbchef i klubben mellan 2004 och 2008. Därefter flyttade jag och familjen till Örebro och där har jag varit verksam sedan dess, bland annat som sportchef för ÖSK de sista tre åren, säger Sköldmark till hemsidan.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com