Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Häckens sportchef: "Det lär bli färre etablerade spelare nästa år"

Publicerad: 2020-10-19 11:53 Allsvenskan


Sonny Karlsson, sportchef i BK Häcken, menar att en föryngring av A-truppen är på gång.

I en intervju med Göteborgs-Posten berättar Sonny Karlsson att BK Häcken redan börjat planera inför nästa säsong. Och fler talanger ser ut att få chansen 2021.

– Vi blir inte av med så många till nästa säsong. Det vi gör är att vi försöker vara ännu längre fram och titta, för 2021 går ett antal kontrakt ut och det är några höga åldrar på vissa spelare. Vi försöker lösa nästa år och längre fram i det vi jobbar med nu. Samtidigt går det väldigt bra på pojk- och juniorsidan för oss och det lär bli några spelare som blir uppflyttade. Det lär bli färre etablerade spelare i A-truppen nästa år, det är min känsla, säger sportchefen.

Leonardo Farah Shahin, Samir Maarouf, Jakob Hedenquist och William Milovanovic är juniorerna som ligger närmast A-lagskontrakt.

– Det är ju de spelarna som varit med oss mest nu så är de ju mest intressanta. Men det finns några outsiders också. Vi kan faktiskt ta fler än tidigare för att se vilka som skulle kunna bli redo och som tar sig. Vi har flera som fyller på och vårt lag födda 03-04 är riktigt bra också, säger Sonny Karlsson till GP.

En konsekvens kan bli att Häcken värvar färre etablerade spelare nästa säsong.

– Det är inte självklart. Men det kommer bli fler som flyttas upp än vad det brukar vara, säger sportchefen till GP.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com