Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Officiellt: Tobias Eriksson slutar efter säsongen

Publicerad: 2020-10-19 10:13 Superettan


GIF Sundsvalls rutinerade mittfältare Tobias Eriksson, 35, har bestämt sig för att avsluta karriären.

Efter tio säsonger i Kalmar FF återvände Tobias Eriksson till GIF Sundsvall inför 2019.

Nu sitter 35-åringen på ett utgående kontrakt. Men någon fortsättning till nästa säsong blir det inte.

Sundsvall skriver på sin officiella hemsida att Eriksson bestämt sig för att sluta efter pågående säsong.

– MFF på Malmö stadion 2004. Jag spelade högerback och hade Tobias Grahn emot mig. Tidigt varnad och en allmänt tuff match. Utbytt i paus. Det var min debut inom elitfotbollen och nu 16 år senare är den på väg att ta slut. Säsongen 2020 blir min sista i karriären, säger mittfältaren och fortsätter:

– Jag har alltid haft ett stort fokus på min personliga utveckling. Att kunna bli lite bättre på varje träning och göra det där lilla extra som krävs. I år har det dock inte riktigt varit så. Fokuset har istället varit på att min kropp ska kännas okej. Ibland har det känts bra men ganska ofta inte. Därför är det här beslutet både rätt och relativt enkelt att ta.

Sportchefen Urban Hagblom kommenterar Erikssons beslut.

– Tobias var en av GIF Sundsvalls tre musketörer. Han var vår föregångsman i GIF Sundsvalls fina talangutveckling där han som 15-åring anslöt till GIF Sundsvalls dåvarande Tipselit verksamhet. Han blev sedermera en mycket fin allsvensk fotbollsspelare som toppades med a-landslagsspel. Det som har präglat Tobias från 15-åring till dagens datum har varit ett föredöme som människa och karaktär med stort hjärta för fotbollen, säger han.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com