Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Schneiderlin: "Van Gaal var för strikt - han sa när vi kunde äta"

Publicerad: 2020-10-18 20:12 England


Manchester Uniteds tidigare mittfältare Morgan Schneiderlin menar att Louis van Gaal var alldeles för strikt i sin ledarstil.

Louis van Gaal har tidigare kritiserats av tidigare spelare som Rafael da Silva och Hristo Stoichkov.

Morgan Schneiderlin, som hade holländaren i Manchester United, berättar nu att han inte gillade den strikta ledarstilen och att den hämmade hans prestationer.

– (Han hade) en stil som var för strikt. Vi fick höra: "När du har bollen måste du göra det här", istället för att spela med min magkänsla som jag hade gjort med Pochettino och Koeman. Det värsta för en fotbollsspelare är när du tänker för mycket. Jag började tänka: "Ah, managern vill att jag ska göra det här". Du tappar din instinkt, du börjar tvinga fram saker, du missar passningar, du kommer för sent till en tackling. Ditt självförtroende sjunker, säger han till The Athletic och fortsätter:

– Jag spelade en mycket bra match och sedan en mycket dålig match. Jag var inte säker nog. Jag började klaga till min fru. Det gör fortfarande ont att jag inte kunde spela fritt i United. Klubbens press var inget problem för mig. Jag gillar press, jag behöver press och adrenalin. Fansen var bra mot mig på gatan. Problemet var jag eftersom jag visste att jag hade så mycket att ge men jag kunde inte ge det eftersom jag kände mig begränsad. När jag blickar tillbaka skulle jag inte ha varit så upprörd, men just då var det så. Du fick vänta tills managern sa till dig att du kunde äta. Dessa saker fungerar när spelarna är 19 och 20, men inte när du har äldre spelare. Van Gaal hade bevisat att han var en topptränare, men jag tror inte att vi behövde dessa idéer just då.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com