Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Safari om beslutet att sluta: "Jag fick en tränare som inte trodde på mig"

Publicerad: 2020-10-18 12:51 Allsvenskan


Malmös vänsterback Behrang Safari lägger skorna på hyllan efter säsongen. Nu talar han ut om sitt beslut.

Den tidigare landslagsbacken Behrang Safari, 35, återvände till Malmö FF sommaren 2016.

Safari meddelade nyligen att han lägger skorna på hyllan i vinter. I Sydsvenskans MFF-podden berättar vänsterbacken nu att han först var inställd på en säsong till.

– I mitt huvud hade jag tänkt spela denna säsong och en till. Jag kände i kroppen att det skulle funka. Säsongen innan hade gått riktigt bra. Jag spelade många matcher och höll hög nivå. Men sen förstod jag hur det skulle bli, jag fick signalerna ganska tidigt. Det tog hårt. Malmö är ändå klubben man gett allt och lite till för, säger 35-åringen.

Att MFF och nye tränaren Jon Dahl Tomasson inte inkluderade Safari i framtidsplanerna blev avgörande.

– Jag tog beslutet ganska tidigt, innan allsvenskan började. Jag fick en tränare som inte trodde på mig. Han trodde på Jonas (Knudsen) och på hans sätt att spela. Och så är det i fotbollsvärlden. Vad ska jag göra? Jag är 35 år gammal. Förra året hade vi många äldre spelare. Ville de föryngra laget, då är jag en av dem som ryker först. Jag förstår det, jag har sett det innan, säger Safari i Sydsvenskans MFF-podden.

Safaris senaste start var mot Falkenberg i augusti.

– Jag har lagt enormt mycket energi på att vara proffsig, jobbat röven av mig varje dag och försökt sprida glädje och energi. Det har fan inte varit lätt alltså, det kan jag lova er. Men det är vad som förväntas av mig. Så är det att vara fotbollsspelare, det är en tuff och hård bransch. Jag vill inte sluta som en bitter, sur gubbe som inte fick förlängt, säger han i Sydsvenskans MFF-podden.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com