Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

David Ousted hoppas bli kvar i Hammarby

Publicerad: 2020-10-18 12:25 Allsvenskan


Hammarbys danske målvakt David Ousted sitter på ett utgående kontrakt. Nu talar han ut om framtiden.

David Ousted, 35, skrev på för Hammarby IF inför den här säsongen och har stått 19 allsvenska matcher så här långt.

– Jag tycker att jag har varit solid i matcherna och hållit en hög nivå, som jag alltid vill göra. Jag försöker alltid se vad jag kan göra annorlunda och vad jag kan göra mer för att hjälpa laget, och jag tror även att jag kan nå ytterligare en nivå. Jag hoppas kunna visa det i de sista matcherna, säger han till Fotbollskanalen.

Kontraktet med Hammarby löper ut efter säsongen och framtiden är just nu osäker.

– Det är en dialog med klubben och jag pratar med Jesper hela tiden. Vi tittar nu på vad vi kan göra för att nå en bättre placering, och sedan tar vi den diskussionen när Jesper är redo att ta den. Vi har pratat lite, men nu är det viktigt att ta upp den här klubben till en placering där den borde vara och det är mitt fokus nu, säger målvakten till Fotbollskanalen.

Ousted hymlar dock inte om att han gärna förlänger sitt kontrakt.

– Jag har hela tiden sagt att jag skulle vilja stanna i Hammarby. Jag kom hit för att vara en del av detta i ett par år, samtidigt som min familj vill stanna på en plats där vi är lyckliga, så det är ingen hemlighet. Jag tycker också att jag har presterat på en bra nivå i år, säger han till Fotbollskanalen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com