Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Antonsson: "Jag tror inte att någon förutom Jon vet svaret på det"

Publicerad: 2020-10-18 11:58 Allsvenskan


Malmös anfallare Marcus Antonsson talar ut om sin flytt till Stabaek och vet inte varför Jon Dahl Tomassons petade honom.

Den 29-årige anfallaren Marcus Antonsson lämnade Malmö FF för drygt två veckor sedan.

Han var inte nöjd med speltiden och är nu utlånad till norska Stabaek resten av säsongen.

– Det är klart att det blir lite besvärligare att lånas ut under en pandemi men nu är jag inne i samhället i alla fall. Jag satt i karantän i sex dagar när jag kom hit. Det är en utlåning och en väldigt kort period så det är inga konstigheter egentligen även om det så klart hade kunnat vara skönt att åka hem under ledigheterna. Men det är som det är. Det viktigaste nu är att jag får spela fotboll, säger Antonsson till Kvällsposten.

29-åringen vet inte varför han gick från att vara startspelare till att hamna i MFF:s frysbox.

– Jag tror inte att någon förutom Jon vet svaret på det. Jag kände ett väldigt stort förtroende från honom och fick fina lovord när jag gick in i säsongen. Då kändes det som att högersidan var min. Sen blev poängutdelningen för egen del inte optimal och jag fick en liten skada som störde, säger Antonsson till Kvällsposten.

Det var till slut Antonsson som begärde en utlåning.

– Ja, det var på mitt initiativ. De ville absolut inte stöta bort mig på något sätt. Jag kände att jag måste spela för att inte hamna väldigt långt efter. Det går inte att få en matchform genom att träna. Du måste spela matcher för att få tajmingen och flowet. Alla blir en vinnare av den här lösningen. Jag får spela matcher och så länge Malmö inte säger att de inte vill ha kvar mig så är jag inställt på att komma tillbaka och då får de en spelare som ligger i fas med de andra, som har spelat matcher, säger han till Kvällsposten.

David Lind
david@fotbolltransfers.com