Foto: Matteo Gribaudi/Bildbyrån

Cassano inför derbyt: "Ibrahimovic är bäst i Serie A"

Publicerad: 2020-10-17 11:51 Italien

Inför "Derby della Madonnina" uttalar sig Antonio Cassano - och hyllar Milans svenske anfallsstjärna Zlatan Ibrahimovic.

På lördagen äger säsongens första Milanoderby rum när Milan och Inter drabbar samman.

Antonio Cassano har representerat båda sidor av staden och ger sin syn på matchen i matchen mellan Zlatan Ibrahimovic, 39, och Romelu Lukaku, 27.

– Zlatan är Serie A:s bästa spelare. Romelu Lukaku är ung, talangfull, men det går inte att jämföra dem. Vid 39 års ålder räcker det inte med fysisk styrka, du behöver k valitet, och Ibra har gott om det. Efter Ronaldo och Marco van Basten kommer Ibra, säger Cassano enligt Football Italia och fortsätter:

– Inter är favoriter ikväll, men Ibra kan vända allt på egen hand, förutsatt att covid inte rånade honom på hans styrka. Lautaro Martínez har blivit bättre och påminner mig om Sergio Agüero.

Cassano har tidigare medgett att han är Inter-supporter, men hyser enorm respekt för de rödsvarta.

– Jag vann en Scudetto och en italiensk supercup med Milan, men framför allt är jag skyldig den här klubben mitt liv, då de räddade mig från döden när jag hade mina hjärtproblem. Silvio Berlusconi och Adriano Galliani behandlade mig som en son, säger Cassano.

– Men jag hade ett stort gräl med Galliani under försäsongen i Kina. Jag ville förlänga, han fortsatte förhala, så jag frågade om jag kunde flytta till Inter, fortsätter han.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com