Foto: David Klein/Bildbyrån

Koeman svarar Griezmann: "Tränaren bestämmer"

Publicerad: 2020-10-16 16:56 Spanien

Antoine Griezmann pikade Ronald Koeman i dagarna. Nu svarar Barcelonas tränare.

Antoine Griezmann, 29, känner fortfarande att han inte får spela på sin rätta position i Barcelona.

Efter senaste landskampen med Frankrike berömde han förbundskaptenen Didier Deschamps.

– Han vet hur han ska använda mig, så jag utnyttjar den situationen, den här positionen, och förtroendet som jag har av tränaren och mina lagkamrater, sa Griezmann.

I landslaget spelar Griezmann som släpande anfallare, medan han i Barcelona fortfarande får spela ute på en kant.

Barcelonas tränare Ronald Koeman bemöter nu Griezmanns pik.

– Alla har rätt att säga vad de vill. Jag talade med Antoine igår för att jag ville, inte på grund av vad han sa. Jag sa till honom att jag vill ha det bästa för laget och jag vet att han kan spela på högerkanten och andra positioner. Det är upp till varje spelare att hitta sin bästa prestation, säger holländaren enligt Goal.com och fortsätter:

– Han gör redan allt han kan: han arbetar hårt, har en utmärkt disciplin och nu måste han ha turen med sin sista touch. Mot Sevilla fanns det ett par gånger där han kunde ha gjort det bättre. När det gäller hans positionering kommer jag ihåg när jag var förbundskapten för Holland, vi spelade mot Frankrike och han spelade på högerkanten. Det är tränaren som ger order.

Koeman är dock tydlig med att det inte finns något otalt mellan honom och Griezmann.

– Jag har inga problem med Antoine, jag söker bara efter det bästa för laget och klubben. Mitt jobb är att få ut den bästa prestationen från varje spelare, men jag kan bara välja elva. Jag kommer inte be en spelare att spela en roll långt ifrån vad han är van vid, och jag gör inte det med Griezmann eftersom han kan spela till höger, säger han.

– Jag förstår att det kanske finns positioner som han föredrar, men vi kan inte spela med två spelare i rollen som 10:a, fortsätter Koeman.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com