Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån

Ackermann: "Det är tråkigt att Millen inte är kvar"

Publicerad: 2020-10-16 10:10 Superettan


Örgrytes mittfältare Kevin Ackermann är ledsen över att tränaren Keith Millen fått sparken. Samtidigt svarar ordföranden Joacim Nordh på kritiken.

Keith Millen tog över som huvudtränare inför säsongen. Örgryte IS meddelade i går att han får sparken.

En som kommer sakna Millen är mittfältaren Kevin Ackermann - som också anslöt inför säsongen.

– Det är tråkigt att han inte är kvar. Keith är en väldigt bra tränare. Jag tycker om honom mycket och det jag verkligen gillade med hans ledarskap var att han hade en personlig kontakt med oss spelare. Han tog sig tid. Var det något beslut han fattade så tog han alltid en åt sidan och förklarade. Det är sällsynt bland tränarna i dag, åtminstone bland tränarna som jag har haft. Det är något jag uppskattade väldigt mycket, säger han till Göteborgs-Posten.

Ackermann uppskattar att Millen trott på honom.

– Han är den som har gett mig förtroende och vågat spela mig. I början av säsongen var jag inte alls där jag är i dag. Jag kände själv första tiden att varken kroppen eller touchen eller någonting var där, ändå gav han mig förtroende och gav mig speltid. Det var precis vad jag behövde och nu har jag växt in i det här och fått chansen under honom, säger han till GP.

Örgryte har fått kritik för att man först gav Millen några dagars ledigt innan han fick sparken. Sportchefen Igor Krulj ledde laget i en match innan beslutet togs.

– Vi har kritiserats för, som många uppfattar det, vår velighet när vi gav Keith ledigt några dagar, för att vi skulle fundera. Det kan man få tycka. Men jag tycker det var ett väldigt bra och moget beslut. Efter den pinsamma förlusten mot Lödde kände vi att vi var tvingade att ta tillbaka saker och ting några steg och fundera. Risken annars när man hamnar i sådana lägen är att man tar alldeles för snabba beslut, man handlar i ren affekt. Det ville vi hålla oss ifrån. Därför gjorde vi så här, säger ordföranden Joacim Nordh till Göteborgs-Posten.

Nordh betonar att styrelsen var enig om att sparka Millen.

– Vi var helt eniga. Vi har mejslat den här frågan fram och tillbaka. Vi var hundra procent eniga. Sportrådet har gjort ett bra jobb och lagt ner en oerhört massa timmar på att analysera det här rätt, säger han till GP.

David Lind
david@fotbolltransfers.com