Foto: Bildbyrån

Halmstads BK jagar Peter Nyström - Joe Sise förlorad

Publicerad: 2011-10-13 11:24 Allsvenskan

Joe Sise bekräftar att han lämnar Halmstads BK. Ersättaren har uppgetts bli Mikael Boman från Falkenbergs FF. Vidare är HBK på jakt efter en mittfältare och uppges jaga Peter Nyström från BK Häcken.

Halmstads BK kommer att tvingas forma en ny trupp till nästa säsong. Flera nyckelspelare med utgående kontrakt ser ut att lämna. En av dem är Joe Sise.

– Jag förvarnade HBK redan innan säsongen att jag ville byta klubb om chansen kom. Det känns som att det är dags för nästa steg nu, säger han till Hallandsposten.se.

– Men jag vill ligga lågt och först slutföra säsongen med HBK innan jag tar något beslut, fortsätter han.

Hans ersättare i anfallet har pekats ut att vara Mikael Boman från Falkenbergs FF.

– Vi tittar naturligtvis på en rad spelare och han är en av dem – inte minst eftersom jag känner honom både som spelare och människa. Men mer vill jag inte säga, säger HBK-tränaren Jens Gustafsson.

Mikael Rosén, Michael Görlitz, Anel Raskaj och Marcus Olsson sitter också på utgående kontrakt med HBK.

Därför är klubben på jakt efter en mittfältare. Enligt Hallandsposten är Peter Nyström från BK Häcken aktuell.

– Det som jag kan säga är att jag i mitt sätt att bygga laget vill ha minst en ”lärare”, en erfaren spelare, i varje lagdel som stöttar och utbildar de unga spelarna. Titta exempelvis på vad Michael Svensson har betytt för mittbacksspelet, säger tränaren-

– Och det jag kan lova alla är att HBK kommer att ha ett riktigt bra och slagkraftigt lag till 2012. Då är det viktigt att nyförvärven ger signaler till alla om att vi snabbt vill tillbaka till allsvenskan, fortsätter Gustafsson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com