Foto: Bildbyrån

Alex Telles hyllas: "Det gjorde stor skillnad i hans utveckling"

Publicerad: 2020-10-08 15:29 England

Juventudes akademiansvarige berättar om hur Manchester Uniteds nyförvärv Alex Telles lyckades övervinna sina hinder i unga år.

Den brasilianske vänsterbacken Alex Telles, 27, har lämnat Porto för att fortsätta karriären i Manchester United.

Som ung slog han igenom i Juventude, men klubbens akademiansvarige medger att utvecklingskurvan var långt ifrån spikrak.

– Han hade problem med fysiken eftersom han var väldigt svag. När han var nio hade en sjuårig pojkes kropp, och han försökte hela tiden komma ikapp resten. Han lämnades ofta utanför truppen på grund av storleksskillnaden. Han kunde bli galen och irriterad, men han bet ihop så att han kunde visa att han förtjänade en plats i laget, säger Jonas da Rosa till The Athletic.

– Han visade prov på stor mognad. Han kämpade för sin plats, men på ett respektfullt sätt. Han lyckades alltid övervinna utmaningar med ett leende på läpparna. Jag tror att det gjorde stor skillnad i hans utveckling. Storleksskillnaden gjorde att han var tvungen att vara mentalt stark. Och tekniskt perfekt, så att han kunde vinna över sin motståndare. Det var de största faktorerna bakom hans framsteg.

Telles har även ett förflutet i Galatasaray, Inter och Gremio.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com