Foto: Jennifer Lorenzini/Bildbyrån

Fiorentina sågar Chiesa: "Förväntade oss tacksamhet"

Publicerad: 2020-10-06 19:32 Italien


Federico Chiesa fortsätter karriären i Juventus. Fiorentinas sportchef Daniele Pradè är inte alls nöjd med uppbrottet - och uttalar sig även om Arkadiusz Milik.

Trots ett flertal anbud, bland annat från Fiorentina, bestämde sig anfallaren Arkadiusz Milik, 26, för att stanna i Napoli.

– Miliks intention var tydlig. Han ville stanna i Napoli och uppnå sina mål. Det var inte så att han sa nej till Fiorentina. Han sa nej till alla erbjudanden på marknaden, säger sportchefen Daniele Pradè enligt Football Italia.

Pradè ger även sin syn på värvningen av den mångårige Napoli-yttern José Callejón, och passar samtidigt på att skicka en känga till Federico Chiesa - som lämnat för spel i Juventus.

– Jag tror att folk underskattar betydelsen av att ha hämtat in en spelare som Callejón, då han väntade på oss ända till slutet. Jag är nöjd att Callejón är i Florens istället för Chiesa, då han är någon som vi kan lita på.

Sportchefen medger att ägaren Rocco Commisso är besviken på Chiesa som mer eller mindre tvingade sig bort.

– Commisso gav honom så mycket kärlek och hade gärna velat ha kvar honom, men det var inte möjligt. Enligt Chiesas pappa (Enrico) var vi inte ett alternativ, bara ett fordon till en annan scen. Vi försökte erbjuda honom ett nytt kontrakt, men i hans huvud fanns det inte ens fem procents chans att det skulle hända, säger han och fortsätter:

– Det är synd. Jag tror att Commisso och hans familj är upprörd, då de hade förväntat sig mer tacksamhet.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com