Foto: Bildbyrån

Sancho är fortsatt Uniteds högsta prioritet - men kan få konkurrens

Publicerad: 2020-10-06 14:30 England

Manchester United lyckades inte köpa Jadon Sancho i det gångna fönstret. Men han är fortfarande en drömvärvning, enligt ESPN.

Det är ingen hemlighet att Jadon Sancho, 20, var högsta prioritet för Manchester United i det gångna transferfönstret.

I går stängdes möjligheten. Den engelske landslagsyttern blir kvar i Borussia Dortmund, åtminstone fram till nästa fönster i januari.

Nu skriver ansedda The Guardian att den engelska storklubben beslutade att inte agera efter att ha räknat på hur mycket Sancho skulle kosta.

Med en prislapp på 120 miljoner euro skulle hela operationen kosta dem omkring 250 miljoner euro inklusive lönen och agentarvoden.

Manchester United kände inte att det vore ett korrekt beslut att gå vidare med affären på grund av pandemins effekter på ekonomin.

Engelsmännen räknar med att matcherna spelas utan publik fram till mars nästa år, vilket innebär ytterligare uteblivna intäkter.

Samtidigt rapporterar ESPN att Sancho fortfarande är Manchester Uniteds främsta måltavla på transfermarknaden.

Storklubbens ambition är att värva 20-åringen senast nästa sommar. Men enligt uppgifterna är det troligt att de får konkurrens från Liverpool och Real Madrid nästa år.

Real och Liverpool meddelade Dortmund i somras att de inte kan värva Sancho i år, men att de kan agera om han blir kvar till nästa sommar.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com