Foto: David Klein/Bildbyrån

Ferdinand: "Greenwood kommer gynnas mest av Cavani"

Publicerad: 2020-10-06 11:50 England

Rio Ferdinand är nöjd med Manchester Uniteds värvning av Edinson Cavani - som kan hjälpa talangerna.

Edinson Cavani, 33, skrev på för Manchester United i går kväll. Anfallaren ansluter på ett plus ett år.

Klubbens tidigare backstjärna Rio Ferdinand tror att anfallstalangen Mason Greenwood, 19, kommer gynnas mest av värvningen.

– Jag framhöll Cavani som en spelare att köpa under det senaste transferfönstret eftersom vi har tre oerhört begåvade unga anfallare som behöver hjälp. De kommer att behöva hjälp. Martial är ett utmärkt exempel eftersom han kommer att stängas av nu (efter hans röda kort mot Tottenham) och vi behöver någon som går in. Hur Cavani spelar, hur han tillämpar sig själv, hur han tränar, hans erfarenhet, vad han kan lära sådana som Mason Greenwood, säger han till YouTube-kanalen FIVE.

– Han har gjort så många mål och vunnit många troféer. För Greenwood att titta på honom dagligen, han kommer att gynnas mest. Är han långsiktig? Nej, det är han inte. Men jag spelade i ett lag där vi tog in Henrik Larsson. Om du frågar anfallare som Wayne Rooney om han gav värdet till truppen? Svaret är ja. Om Cavani kan ha den effekten med den här spelargruppen är det värt. Lyssna, han är en toppspelare. Erfaren, gör mål, han är någon som kommer att vara bra för klubben, fortsätter Ferdinand.

David Lind
david@fotbolltransfers.com