Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Niclas Andersén: "Jag älskar GAIS - vill ta dem till Allsvenskan"

Publicerad: 2020-10-01 15:35 Superettan


Niclas Andersén, 28, är inne på sin fjärde säsong i GAIS. Backen hoppas bli kvar karriären ut.

GAIS värvade Niclas Andersén från BK Häcken inför säsongen 2017.

Nu sitter försvararen på ett utgående kontrakt och är tydlig med att han fått starka känslor för klubben.

– När jag klev in i Gais tänkte jag att jag skulle komma till Ullevi och spela några matcher så att man kunde ta sig därifrån till något bra. Men jag kan säga att från första dagen uppe på Gaisgården kände jag: "Det här vill jag aldrig lämna". Det var som att komma hem. Som att man har bott utomlands i flera år och bara vill hem till familjen. Och så är det fortfarande i dag. Varje dag som jag kliver in på Gaisgården är det samma sak. Jag trivs så jävla bra. Engagemanget i klubben, supportrarna ... Det är bara fantastiskt. Jag älskar verkligen Gais, säger Andersén till Göteborgs-Posten.

28-åringen försöker förklara vad det är som väcker de känslorna.

– Den diskussionen hade jag och några spelare senast i går! Det är svårt att sätta fingret på det. Gais är speciellt. Det är som en förälskelse nästan. Hade jag fått välja själv hade jag skrivit kontrakt tills jag slutar. bara spela där och försöka hjälpa den här klubben att komma tillbaka till toppen. Det är målet nu. Att ta klubben till allsvenskan där de ska vara, säger Andersén till GP.

Backen hoppas att GAIS erbjuder honom en förlängning.

– Jag vill inte lämna. Om det sedan blir så att de inte vill att jag ska vara kvar får man se över sina möjligheter och ta det därifrån, säger han till GP.

GAIS sportchef Nicklas Karlström uttalar sig om Anderséns situation.

– Vi är väl där att vi diskuterar alla spelares kontrakt som går ut nu. Vi diskuterar fram och tillbaka. Sedan är det klart att han har stärkt sina aktier, säger han till GP.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com