Foto: Bildbyrån

Lionel Messi talar ut: "Allt jag gjort har varit för Barcelonas bästa"

Publicerad: 2020-09-29 23:31 Spanien


Lionel Messi, 33, vill lägga sommarens såpopera bakom sig. Han vill nu se ett enat Barcelona.

Det är ingen hemlighet att Lionel Messi, 33, försökte bryta sig loss från Barcelona i augusti.

Den argentinske världsstjärnan ville återförenas med Pep Guardiola i Manchester City.

Barcelona vägrade dock gå med på att upphäva avtalet eller sälja Messi, som har kontrakt till 2021.

Messi har tidigare meddelat att han respekterar Barcelona beslut och att hans ambition aldrig var att ta klubben till domstol.

33-åringen har dock passat på att kritisera klubbens president Josep Maria Bartomeu för ett brutet löfte och att styrelsen inte haft något projekt senaste åren.

Nu talar Messi ut på nytt i en intervju med spanska tidningen Sport. Han vill lägga sommarens händelser bakom sig och blicka framåt.

– Efter så många meningsskiljaktigheter skulle jag vilja avsluta allt. Vi måste alla vara enade och anta att det bästa ligger framför oss. Jag tar ansvar för mina fel och om det funnits några, det va bara för att göra FC Barcelona bättre och starkare, säger Messi och fortsätter:

– Att förena passion med spänning och motivation är det enda sättet att uppnå våra mål, alltid förenade och att vi drar åt samma håll. Jag ville skicka ett meddelande till fans som följer oss. Om någon av dem någon gång blev irriterad av något som jag sa eller gjorde, låt det inte finnas tvivel om att allt jag gjorde alltid var med klubbens bästa intressen i åtanke.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com